Скот Ритър: ВСУ ще отстъпят бързо по целия фронт, Русия ще се насочи към Киев и Одеса

Свят

Въпреки строените цели десет години укрепления, украинските части в Донбас са принудени да отстъпят. Това коментира пенсионираният морски пехотинец, офицер от разузнаването и американски военен анализатор Скот Ритър в интервю за журналиста Дани Хайфонг.

„Втората и третата линия на отбраната на украинските въоръжени сили бяха пробити от руснаците. Украинците нямат как да затворят тези пробойни и по всяка вероятност ще трябва да направят бързо отстъпление по цялата фронтова линия.

Това е нещо, което украинците не искат да правят, защото там все още има градове, които те държат, които са крепости, които са били укрепвани повече от десетилетие.“, каза анализаторът.

„Но когато Русия пробие отбранителната линия и започне да маневрира около тези градове, те рискуват да бъдат обкръжени. И на украинците не им остава нищо друго освен да отстъпят. Вече започваме да виждаме това“, добави Ритър.

Никаква американска помощ няма да спаси Украйна от военно поражение, защото редиците на украинските въоръжени сили ще продължат да оредяват и няма да има кой да се бие, каза още Ритър.

„В дългосрочен план тази помощ няма да промени нищо. Истинският проблем в Украйна в момента е липсата на войници и никакви пари няма да решат този проблем.

Дори разпределените оръжия за 13 милиарда да бъдат доставени веднага и изпратени на фронтовата линия, там няма жива сила, която да ги използва. Украинците просто нямат обучени хора“, отбеляза Ритер.

„Те се оттеглят от фронтовата линия, защото там няма кой да продължи да се бие. Предполага се, че хвърлените в битка и понесли загуби трябва да бъдат заменени с нови бригади, но тях ги няма.

При нахлуване на руснаците бригадите, които са в резерв, се изпращат в контраатака и просто изчезват. Украинците отстъпват за броени дни и на хоризонта няма нищо, което да показва, че Украйна ще успее да реши този кадрови проблем в близко бъдеще“, добави той.

„Скоро руската армия ще може напълно да освободи Донбас – и ще започне да диктува своите условия за мир. Сега ще видим как руснаците ще започнат да напредват сериозно във възстановяването на контрола над целия Донбас и ще заплашват Харков. Ще започнем да виждаме това.

И тогава, веднага щом това се случи, те ще стигнат до Днепър и ще могат да укрепят позициите си, да преговарят, да прегрупират войските – и да се насочат към Киев и Одеса. Мисля, че ще видим това през лятото. Това изглежда като стратегическо отстъпление на украинските въоръжени сили“, каза Ритер.

„Зеленски и всички в администрацията на Байдън живеят във фантастичен свят, в който се очаква Украйна да преживее лятото и да може да продължи да се съпротивлява на руснаците. Провеждат мирни конференции в Швейцария, без да намесват руснаците. И светът свикна да говори за Русия, без да включва руснаците.

Но реалността е, че само руснаците могат да определят как и при какви условия ще приключи тази война. Не Зеленски и не президентът на САЩ. Така че те могат да подписват каквито си искат споразумения“, добави Скот Ритър.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *