Скулпторът Георги Чапкънов изригна: Да овесят двама-трима протестъри и всички ще мирясат! Моята статуя „Света София“ ги гледа!

България отблизо

Убийствен коментар за Отровното трио направи българският скулптор проф. Георги Чапкънов.

Тия, които протестират, са идиоти. Те да се махнат.

Няма промяна без кръв. Българинът е калпав човек. Никой не може да отрече, че България е най-тъжната, най-бедната и най-безперспективна държава, коментира Чапа пред Нова телевизия. За колегата си Велислав Минеков от Отровното трио той заяви иронично: Иска да става цар. Поведението му е коренно различно от неговия уважаван баща, смята Чапкънов.

„Къде е бащата, къде е синът? Големия Минеков е голям скулптор, той не се занимава с гюрултии. А тоя и той иска някакъв цар да става, това са дивотии“, каза той.

„Най-голямата беда на България е, че е призрачно, идилично място, толкова красиво, че няма накъде. Най-красивата страна, но най-отвратителната държава. Това е положението. Нямаме спасители, ние сами си ги избираме. Няма същинско име да блести, без да е пострадало. Лоша работа. Всеки, който е тръгнал да я оправя, да освобождава от нещо, е искал да става цар. Това му е било в главата, нищо друго“, направи генерален извод скулпторът.  Чапа разказа за себе си, че има осем внуци, но ако не работи, ще мизерства с пенсията си от 312 лева.

Говорейки за сина си, който обра банка, скулпторът каза, че в момента той е под домашен арест, което си е затвор. „Той се дрогира. Това е белята. Това е едно голямо нещастие. Абе калпав човек. Кой може да отрече, че България е най-бедната, най-болната, най-безперспективната държава. Ще му се не види и държавата. Проблемът идва от тия, които са на върха, защото са продажни“, каза още Чапкънов.

„Като спят на Орлов мост, какво ще стане? Трябва да измъкнат двама трима и да ги обесят. Без кръв няма да стане“, каза още той.  Авторът на българския герб разказа, че неговата „Света София“ вижда безобразия и изстъпления по жълтите павета в триъгълника на властта. Чапа каза, че не може да се поругават паметници.

Нека за назидание стои Паметникът на съветската армия, за да може следващите да не вършат такива дивотии. Защо трябваше да се събаря и мавзолеят, попита риторично Чапа. 

Б.Р.

Много крайно изказване направи Чапкънов!

В момента цялата послушна интелигенция вие срещу протестите.

Знайни и незнайни певци и артисти вият срещу хората на улицата, за да се докарат пред властта.

Чухме куп нелепици, но чак до бесене никой не стигна.

Но винаги си има пръв път, нали?

loading...

Tagged

4 thoughts on “Скулпторът Георги Чапкънов изригна: Да овесят двама-трима протестъри и всички ще мирясат! Моята статуя „Света София“ ги гледа!

  1. „БЪЛГАРИНЪТ Е КАЛПАВ ЧОВЕК“ – НАИСТИНА Е ТАКА КАТО СИ МЪЛЧИ КОГАТО ТАКЪВ ДЪРТ СТАР КОЗЕЛ КАТО ТЕБЕ, НАГАЖДАЛ СЕ ЦЯЛ ЖИВОТ, В БЛИЗОСТ ДО УПРАВЛЯВАЩИТЕ, ИЗРАБОТВАЩ СВАСТИКИ, ИЗОБРАЗЯВАЩИ ОМРАЗАТА, ВМЕСТО СКУЛПТУРИ ПОКАЗВАЩИ ДОБРОТО И КУЛТУРАТА НА БЪЛГАРИНА! МАЗНИК МРЪСЕН!

  2. Ей, Чапа. За твоята статия писаха, че има демоничен символ. И той те гледа!…

  3. НАМЕРИЛ С КАКВВО ДА СЕ ХВАЛИ! ОТВРАТИТЕЛНАТА СТАТУЯ В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ Е УЖАСНА И ТОВА НЕ Е САМО МОЕ ВИЖДАНЕ!!!

  4. Чапкънов, съгласна съм с теб, че натам върви работата – „без кръв няма да стане“. Съгласна съм и с бесенето – но НЕ на двама-трима протестъри, а НА ВСИЧКИ НАРОДНИ ИЗЕДНИЦИ УПРАВЛЯВАЩИ, СРЕЩУ КОИТО ПРОТЕСТИРАМЕ! Защото и ти самият казваш, че никой не може да отрече, че „България е най-бедната, най-болната и най-безперспективната държава“. НИЕ В ТАКАВА ДЪРЖАВА НЕ ИСКАМЕ ДА ЖИВЕЕМ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *