Слави: Ако бях на мястото на Радев, щях да ги мачкам

България отблизо

„Има сериозна апатия към това, което става. Суверенът е апатичен и уморен“. Това заяви лидерът на „Има такъв народ“ Станислав Трифонов, който отговаря на въпроси на живо във фейсбук. Той и председателят на ПГ на партията Тошко Йорданов коментираха политическата ситуация у нас.

Според Трифонов, управляващите в момента са некадърни и се мислят за нещо повече от другите.

„Това, което снощи се случи, беше грозно. Като някакъв турски сериал – едните казват: „Няма повече с вас“, другите реват и казват: „Моля ви се, искаме с вас.“ Такова реване не съм гледал“, каза той.

„Толкова са некадърни, че на две магарета слама не могат да разделят. Финансовият министър е некадърен, министър-председателят, който беше досега, е некадърен. Ще направят нещо, което ще взриви хората, ще изненада неприятно и оттам ще дойде черен лебед, хората ще поискат това нещо да свърши“, коментира Трифонов.

Той посочи, че на 1 юли цените на тока ще бъдат много различни. Лидерът на ИТН подкрепи идеята веднага да има избори.

„Няма да решават някакви боклуци от името на суверена“, заяви Трифонов.

Не съм адвокат на Румен Радев, той си носи отговорността, но той се стреми максимално да спазва максимално правилата, в случая Конституцията. Той я спазва, но дори и в рамките на това, което му позволява Конституцията, можеше да е по-корав. Аз ако бях на негово място, щях да ги мачкам. Там трябваше да бъдат само ГЕРБ. Можеше да разкара Кирил Петков, той като какъв е там, за какво е кандидат, да им светят ли са там, попита риторично Трифонов.

На въпрос с кого ще се коалира, ако сега може да влезе в правителство, той заяви, че трябва да се постави определен план, който трябва да се изпълни от професионално правителство, подкрепено от максимален брой партии. „За да се излезе от това, ето това трябва да стане“, отсече лидерът на ИТН.

„Явно, че няма да има една партия, която да прави всичко, явно трябва да има обединение, но не може да има такова, защото партиите са много настроени едни срещу други. Необходимо е експертно правителство“, посочи още той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *