Слави захапа Кирил Петков заради доклад на САЩ. Невинен ли е Борисов?

България отблизо

Лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов коментира доклада на Държавния департамент на САЩ и частта му, която засяга България. Ето какво написа той в личния си фейсбук профил: 

Вчера Държавният департамент на САЩ публикува годишния си доклад за състоянието на човешките права по света през 2022 г.

Kонкретно за България докладът много ясно критикува сериозната корупция на ниво държавна администрация и правителство.

Критикува политическото и икономическо влияние върху медиите.

Критикува и “произволните арести” у нас през 2022 г., като забележете – Държавният департамент дава пример с незаконните арести на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова.

И сега се питам – трябва ли чужда държава и чуждо правителство да ни посочват грешките на самозабравили се политици, които газят върховенството на правото?

Бойко Борисов си е за разследване отвсякъде. Това е със сигурност. Но не може действащ министър-председател, който и да е той, да нарежда арест, на когото и да е било. Не може действащ министър-председател да се хвали:

“Аз арестувах Бойко Борисов”.

Това, което се случи преди една година, беше тежко погазване на върховенството на закона и на правото от страна на тогавашния министър-председател, от което не спечели нито закона, нито правото. Спечели Бойко Борисов.

“Така не може” – казах го нееднократно, но никой не обърна съществено внимание.

Вчера същото го каза и Държавният департамент на Щатите. И сега к’во – пак ли ще се правим на разсеяни?

Или тя разсеяността е неизбежна, щото в доклада ясно е посочено политическото и икономическо влияние върху медиите.

В събота се срещнах с общността на Стара Загора. Там отново коментирах темата с ареста на Бойко Борисов и с незаконните действия на тогавашния министър-председател, който за да е още по-гротескно, днес вее знамето точно на върховенството на закона и на правото.

loading...

Tagged

1 thought on “Слави захапа Кирил Петков заради доклад на САЩ. Невинен ли е Борисов?

  1. А кои са тия от САЩ които казват какво е у нас и за други държави се отнася това ,а не погледнат себе си по колко убийства на ден има там ,спазват ли те човешките права,те световен джандарм ли са, ние го знаем това което е при нас айде нема нужда точно пък те да ни дават акъл.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *