След Борисов, и Горанов скочи на президента! Щял да събори България!

България отблизо

Повод за радост е всяко подобряване на външната оценка за държавата. Не съм съгласен с мнението на президента, че трябва да се вглеждаме в пръстите на собствените си крака.

Това заяви в студиото на „Лице в лице“ финансовият министър Владислав Горанов.

„Подобен тип съпоставки, които той направи по различни теми, показват само едно – той е приел ролята на лидер на опозицията и за съжаление понякога с това вреди“, каза Горанов.

„Вреди на това, за което ни упреква. Преди време той каза, че външните инвестиции в България спадали, нещо, което не е вярно. С подобно говорене обаче, чиято основна цел е да отричаш добрите постижения на правителството, то ти влияеш на бизнесклимата“, смята той.

„Ако държавният глава хули постиженията на страната си, то как един външен инвеститор да погледне сериозно на тази страна?“, запита финансовият министър.

„Той се припозна като наследник на Тройната коалиция и цитираше данни преди кризата, която ни удари“, заяви Горанов.

„Поднасянето на факти от президента, извадени от контекста, не му прави чест. Ние сме голяма партия, която последните години печели повече избори. В този смисъл ние трябва да имаме самочувствието да даваме отговорите с факти“, каза той.

„Президентът решава как да изпълни със съдържание ролята, отредена му от Конституцията. Явно правомощията отредени му от Конституцията са му тесни“, каза той./Източник blitz.bg/

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *