Слуги на Брюксел откриха огън по Корнелия Нинова! Ето с кого била свързана тя!

България отблизо

Нинова влезе с листа, която залага на евроскептицизъм. Изваждането на Станишев от листата показва, че Нинова се стреми да се разграничи от ПЕС, каза политологът Иван Кръстев пред Би Ти Ви.

Присъствието на Иво Христо от президентския екип в евролистата на БСП приключва разговора за създаване на президентска партия, каза още Кръстев. Христов е знаков, може би най-разпознаваем член от екипа на президента Радев и присъствието му не е станало без решение на самия Радев“, смята набеденият политолог.

През 2009 г. във Великобритания избухна скандал за парите, които евродепутатите използват, за да работят с избирателите си. Бяха си купували телевизори и бяха правили с тях ремонти. Проблемът с апартаментите е същият – политиците ни не си дават сметка, че влизайки в тази роля правят неща, които преди да се озоват във властта, са осъждали. Има арогантност в самозащитата на политиците, а и апартаментите не са се появили изведнъж. Мнозинството от направилите тези сделки за по-евтини апартаменти, вътрешно не са убедени , че са направили нещо лошо“, каза Иван Кръстев. И добави, че на политиците започва да им се струва в един момент, че когато говорят с шофьора си, говорят с народа. 

Приключва един политически цикъл, в който европейският избирател търси промяната на различни неща и е объркан, добави Кръстев.

Иска ни се да зададем един въпрос на този политолог. Кога лично той разбра, че много от евродепутатите злоупотребяват с големите заплати и добавки, които им дават от Брюксел?! Не ни се вярва да е от вчера. Тогава той повдига този въпрос с умисъл. За да внуши на хората, че БСП кандидатите отиват в Брюксел, за да печелят и да правят далавери.

Но има една спънка. Пленумът нарочно избра по-млади и по-борбени хора в евролистата на БСП, точно с цел да заложи на техния ентусиазъм да променят света. И, разбира се, да променят България. А какво точно ще се случи зависи от всички нас.

А що се отнася до евроскептицизма, той наистина съществува. И ще го има до момента, в който Западът не се промени. Или народите не изхвърлят през прозореца днешния западен елит. Така че евроскептицизма си е чиста проба еврореализъм. Защото младите хора по-ясно виждат неправдите и по-силно се борят срещу тях.

Така че нека Иван Кръстевци да не плачат за Европа или за България. Защото днешната Западна Европа не е наше семейство. И не се грижи за просперитета на България. Точно обратното. Тя ни убива. И ще продължи да ни убива, ако сегашния брюкселски елит не изчезне завинаги. Или докато България не се махне от клопката на Запада.

Tagged

1 thought on “Слуги на Брюксел откриха огън по Корнелия Нинова! Ето с кого била свързана тя!

  1. В листата на БСП има един Иван Кръстев – не го познавам . Надявам се , че не е този !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *