Соломон Паси: Изборите в САЩ озвериха путинофилите в България!

България отблизо

„Изборите в САЩ озвериха путинофилите и в България, и по света. В момента сме свидетели на нервни реакции и съм стреснат, че руското посолство може да се загрижи за правовия ред и върховенството на закона у нас“.

Това каза в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ Соломон Паси, президент на Атлантическия клуб и бивш външен министър.

Припомняме, че руското посолство в България публикува остра реакция срещу американската мисия у нас.

Повод за реакцията на Москва е изказване на съветничката на посолството на САЩ по въпросите на върховенството на закона Джесика Ким. През седмицата тя участва дискусия, организирана от Атлантическия клуб, в която говори за проблемите в българската съдебна система.

„С американското посолство дискутираме висшия пилотаж на демокрацията, а не си говорим да се тровим с новичок или нещо друго. Руската страна всячески иска да отвлече вниманието от Навални“, каза още Соломон Паси.

Според него, договорката между американския президент Джо Байдън и руския му колега Владимир Путин не е добра в дългосрочен план за Запада.

„Байдън и Путин се разбраха за ядрената сделка, но в дългосрочен план не смятам, че това е в услуга на Запада. В същия момент Китай остава настрани, а той е потенциалният производител на нови атомни оръжия и бъдещ съюзник на Русия в борбата със Запада“, предупреди бившият външен министър.

Ще добавим само, че същият този Соломон Паси не изразява и най-малка загриженост, когато посолството на САЩ ни поучава за всяко, дори и най-малкото нещо, което трябва да се направи  в България и хич не го е грижа дали това е намеса във вътрешните работи на родината ни.

Нещо повече. За него е съвсем естествено нашата държава, която уж се води туристическа, да е натъпкана с американски военни бази. Съвсем естествено е за него, да сме върли русофоби и да участваме най-активно в кордона от русофобски страни, начело със САЩ, който се заформя около Русия, и има за цел да отреже всяка възможност на братската руска страна да контактува нормално и спокойно с другите държави в Европа и света.

Но ако руското посолство, не дай си Боже, изрази някакво мнение…Оооо, тогава започва да се излива такава бъркочина, каквато е трудно да си представим дори насън.

Това е „дипломацията на Паси-НАТО, както го нарича народът. Бий Русия и целувай скута на Америка. Също като известният герой на Алеко Константинов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *