Социологът Стойчо Стойчев: Срам ме е от протестиращите, защото са нагли, нахални, еснафи и озъбени тарикати!

България отблизо

Социологът Стойчо Стойчев, известен с пристрастията си към ГЕРБ, написа жесток  коментар по повод протестите и блокираните булеварди в личния си Фейсбук профил.

По думите му протестиращите са идентични с онези, които предреждат, карат в аварийната, паркират в парка. Ето какво още написа той: Дойдох на място за да видя с очите си какво се случва. Без всякакво притеснение мога да кажа следното: лицата тук са абсолютно идентични с тия, които пререждат колоната на светофара, карат в аварийната лента по магистралите и бус лентите в градовете, паркират колите си в паркове, градинки и върху тротоари, спират на аварийки в активни ленти за “5 минутки”, узаконяват незаконните си строежи и ремонти, присвояват публична собственост или ограничават достъпа на другите до такава и т.н.

Да. Еманация на нахалството и безогледната наглост, неистово претендираща за подмяна на обществения интерес със собственото си удобство и еснафско разбиране за правов ред. Мен ме е срам от тези хора. Срам ме е защото тях не ги е срам да притесняват останалите с наглостта си, да натрапват дневния си ред и да ни занимават с обсесиите си.

Не. Нищо не отвоювате, защото няма нито битка, ни война. Те са само във вашите глави и кухите тикви на тези, които ви подкукоросват за тези изстъпления. Не сте герои. Не сте достойни за нищо, освен за лош пример на натрапчива до втръсване наглост.

Днес някакво създание дори си позволи да присвоява Божия Закон, като изкара тези изстъпления – следствие от него. Тази нощ, разлика между плажа Отманли и Орлов мост не съществува. Вие се показахте като озъбено и нелицеприятно подобие на това, срещу което протестирате.

Последно, отнасяйте се с уважение към полицаите. Те са там не за да ви репресират. Колкото и да се брътви тая глупост, истина няма да стане. Тези хора са там за да пазят вас, вашето удобство и ориенталския ви кеф. Ако не за друго, поне заради собствения си егоистичен интерес го направете.

Tagged

1 thought on “Социологът Стойчо Стойчев: Срам ме е от протестиращите, защото са нагли, нахални, еснафи и озъбени тарикати!

  1. Срам ме е от социолози, които не виждат по-далеч от носа си!
    Какъв социолог си след като не знаеш елементарни социални факти от ежедневието на гражданите, наложени от корумпирата власт – корупцията и беззаконието са превърнати в официяална държавна политика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *