Стефан Янев: Стига либерализъм! Не разбрахте ли какъв съм? Националният интерес преди всичко!

България отблизо

Сега, повече от всякога, на страната ни са нужни лидери, защото сме във водовъртежа на няколко кризи. Това заяви пред симпатизанти лидерът на КП “Български възход” Стефан Янев.

“Ние сме нова партия, вървим смело напред, имаме план и правим необходимото за да го изпълним. Аз мога да нося отговорност, хората, с които създадохме партията – също”, допълни той и добави, че сега има екип и в него има експерти, които покриват широк спектър на сфери на обществената дейност.

“Намираме се на вододела между полезността на модерния либерализъм и необходимостта от връщане на ценностите, които изповядва модерния консерватизъм. Либерализмът, въпреки положителните си страни, разрушава семейните връзки и толерира индивидуализма, а обществото повече от всякога има нужда от сплотеност, ред и правила”, обобщи своя анализ лидерът на партия “Български възход”.

Стефан Янев обясни и често използвания напоследък израз “плуване срещу течението “: “Ние няма да се подадем на либералното течение. Ние не се плашим от трудните решения и няма да се поколебаем да защитим националния интерес и да осигурим на страната сигурност, справедливост и благоденствие. Необходимо е да загърбим досегашните практики, да търсим това, което ни прави по-силни и ни води към по-добри решения – в икономическата и в геополитическата среда.”

Според Стефан Янев по-силно лидерство е нужно и на Европейския съюз. Трябва да се работи за интереса на отделните държави. Тази теза защитава Орбан.

“Това лидерство трябва да изведе ЕС на мястото, което заслужава – равнопоставен на другите световни центрове на властта. И да защитава всички граждани на ЕС. Националните държави трябва да бъдат в състояние развиват своите цели, но да развиват и споделените ценности на Европейския съюз и НАТО”, заяви Стефан Янев. И заключи: “Това са ценности, свързани с качеството на живот на всички граждани, с възможността на бизнеса да се развива в конкурентноспособна среда. Доброто състояние на гражданското общество зависи от една силна икономическа база, която силното лидерство трябва да осигури”.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *