Стигнаха дъното! Ударът към Радев с оставките на министрите бил планиран! Вижте какво са скрили ГЕРБ!

България отблизо

Ударът върху президента Радев е бил планиран, стана ясно от днешната гореща комуникация между парламента и президентството.

Както вече писахме, няма указ за освобождаването на Младен Мартинов и не можаха да бъдат гласувани оставките на министрите и назначението на новите.

Чак вчера предложението на правителството за рокади е било изпратено до президента. Всички знаеха обаче, че рано днес той заминава на среща в Рига с президентите на седем държави и ще се върне в края на седмицата.

За тези оставки се говори поне от 10 дни, но никой не счел за нужно да уведоми държавния глава, както го изисква законът. Навярно досега Плевнелиев е подписвал подобни документи със заповед по телефона, но Радев не е марионетка на Борисов.

„Когато президентът се върне от пътуването си до Латвия, това решение ще бъде разгледано“, отговориха от  прессекретариата на държавния глава. Там не пише, че  Указът ще бъде подписан автоматично, а че ще бъде разгледано решението на Министерския съвет, което е дошло твърде късно.

 

От  президентството твърдят,  че когато се прави такава промяна в правителството и се изисква и решение  на държавния глава, е задължително  премиерът да съгласува предварително действията си, а не президентът  да научава за тях от медиите и сам да изиска документите, за да ги подпише.

 

Борисов не е потърсил мнението на президента дали е удачно освобождаването на Мартинов  като главен секретар, а направо писмено предложение да издаде указ за прекратяване на пълномощията му. И даже не е оставено технологично време този указ да бъде обмислен. . „В Президентската администрация е изпратено само  решението на Министерски съвет, в което писмено се предлага на президента да издаде указ за прекратяване на правомощията на главния секретар на МВР. В България и във всяка държава процедурата е подобни начинания да бъдат предварително обсъдени и съгласувани. Само че никой не е направил това, се казва в съобщението на прессекратариата.

 

Щом се изисква президентски указ за смяната на министрите, то е било задължително трябва да се вземе и мнението на Радев. Днешният случай е показателен  за нарушената комуникация между премиер и президент и липсата на каквото и да било уважение между държавниците ни на най-високо ниво.

 

„Борисовците не знаеха ли, че Президентът ще е извън страната, че назначиха  заседание на НС за приемане на оставките точно в този ден? Типично плитко и злонамерено действие по гербаджийски, с цел очерняне. Трябва да си архидебил за да не го осъзнаеш!“ – коментираха хора в социалната мрежа.

Ако не Борисов, то все някой от огромната му администрация трябваше да знае какво ще стане днес.

И те знаеха.

И целият театър се разигра нарочно.

За да бъде виновен отново Радев.

Елементарно и тъпо, та чак вдлъбнато решение да сваляш нечий рейтинг.

Остана ли някой, който да вярва на ГЕРБ и евтините им машинации?

Още повече и новият им транспортен министър се оказа подсъдим за…катастрофа.

Май цялата партия е една катастрофа.

Автор Станислава Славова, istinata.net

 

Tagged

2 thoughts on “Стигнаха дъното! Ударът към Радев с оставките на министрите бил планиран! Вижте какво са скрили ГЕРБ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *