Страшен раздор в малката коалиция: Не били приели този състав на правителство, предложено от Габриел

България отблизо

Съгласие за това, което направи Габриел, няма. Това коментира съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов, който допълни, че са останали изненадани от предприетото.

„Нека да обсъдим“, посочи още той.

 

Премиерът в оставка Николай Денков посочи, че предложеното на президента е кабинет на ГЕРБ-СДС, а не такъв, който да е съгласуван с ПП-ДБ. „Споразумението не е съгласувано с нас”, добави още той.

Тепърва предложеният от Габриел кабинет щял да бъде обсъден и щяло да бъде взето решение дали ще го подкрепят.

Кирил Петков и Атанас Атанасов също се оказаха изненадани от предложения състав на МС от външния министър. Тепърва ще го обсъдим и ще решим, заяви съпредседателят на ДБ.

Кирил Петков обеща коментар по-късно.

Запитан как би гласувал за предложения състав на кабинета на Мария Габриел, депутатът от ПП-ДБ Георги Ганев заяви, че всичко зависи от това, кои са имената вътре и зависи от това дали има споразумение. „Зависи от много неща, които сега няма как да ви кажа“, коментира той.

Припомняме, че в крайна сметка се оказа, че само Христо Иванов бил подписал споразумението с ГЕРБ за ново правителство като ПП са отказали и дори съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов и той бил отказал да подпише.

И земеделският министър Кирил Вътев е изненадан от предложения кабинет от Мария Габриел. Виждаме, че сме в сложна ситуация, подчерта той. Изненадан съм толкова, колкото щях да съм изненадан, ако не бях, сподели земеделският министър. Нямал драма да си тръгне от МЗХ, нито да остане. Не съм участвал в преговорите, за да кажа какво се е случило, отклони въпросите на журналистите Кирил Вътев.

От ПП-ДБ го извикали на заседанието на парламентарната група, без да знае защо и дошъл.

Очаква се извънреден брифинг на лидерите на малката коалиция, но след заседание на парламентарната група.

На заседанието на парламентарната група на ПП-ДБ присъства и Кирил Петков.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *