Съветник на президента Радев посъветва ИТН как да излязат от кризата с кабинета!

България отблизо

„Правилата в политиката не съществуват случайно. Те са обобщение на дълъг опит – положителен и отрицателен. Дават голяма степен на сигурност, че ако бъдат спазвани, има шанс за постигане на добър резултат“.

Това каза пред БНР проф. Александър Маринов, председател на Съвета за стратегическо развитие при президента.

Според проф. Маринов поради неопитност, поради силно самочувствие или заради манипулация хората от ИТН смятат, че проблемът с правителството се изчерпва с неговото избиране.

„Въпросът е оттам нататък какво“.

В предаването „Неделя 150“ той допълни: „Не можеш да кажеш – правим правителство, ако след една седмица не получим това, което искаме, разтурваме го и си отиваме. Не се прави така. Все пак става дума за държавата, за живота на милиони хора… Става въпрос за една голяма радикална, дълбока, болезнена промяна, която се очаква от мнозинството българи. Това е голяма отговорност“.

По думите на проф. Александър Маринов ИТН легитимира БСП като свой партньор и така БСП вече е отвън чертата, която разделя статукво и антистатукво.

„Очевидно БСП действат разумно, защото е важно за тях да получат форма на признание за политическата си тежест на фона на две поредни и все по-тежки изборни загуби. Друг е въпросът какво ще се случва оттук насетне с едно евентуално правителство – с неговото приемане от обществото и с последиците от дейността му“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *