Съюзът на репресираните от комунизма поиска оставката на Румен Радев! Бил „заплаха за националната сигурност“!

България отблизо

„Съюз на репресираните от комунизма – памет“ поиска с декларация оставката на президента Румен Радев

В нея се казва дословно:

Уважаеми сънародници, Днес е 22 септември, Денят на независимостта на България! Събитията от последните месеци преляха чашата на търпението и в името на истинските пазители на тази независимост, „Съюзът на репресираните от комунизма- памет“ се обръща към президента Радев, който по конституция е обединител на нацията!

1.Знаете ли, господин Президент, че нито през византийско робство, нито при ислямското нашествие нашият народ не е бил така безмилостно унищожаван, измъчван и избиван, изселван и ограбван, уволняван и преследван, както това се случи след 09.09.1944г.? Строителите, които изградиха България след Освобождението, родолюбци и истински патриоти, много от тях завършили образованието си в Западна Европа, достойни представители на военния и интелектуален елит на страната, бяха жестоко избити или въдворени в концентрационни лагери!

Документите за „Народния съд“ свидетелстват за деградацията и терора над нашия народ! Смърт на успелите, на предприемчивите, на образованите! Хиляди окървавени трупове, закопавани и извозвани през нощта камион след камион, влачени от диви зверове, разстрелвани без съд и присъда, с неизвестни и досега гробове!

Сега, 30 години след демократичните промени в България, Вие с вдигнат юмрук приветствате тези, които говорят за нов Народен съд!

Кой сте Вие, генерал Радев? Нима разчитате на късата памет на българина?! Нима мислите, че тези, които преживяха Българския Холокост, извършен от комунистите, ще Ви позволят да върнете страната с десетилетия назад?! Ние преживяхме опиянението на едномилионния митинг на Орлов мост, омерзението от Лукановата зима, площадите гърмяха „Долу БКП“, и същите тези, които изстрадаха 45 години мракобесния болшевишки терор проявиха великодушие и спасиха страната!

Къде бяхте Вие тогава, каква беше Вашата гражданска позиция, че сега така нагло се кичите с титлата „Натовски генерал“, предложен за президент от генерал на КГБ?! Когато журналисти Ви напомниха, че много хора Ви искат оставката, Вие пренебрежително казахте „Вижте кой я иска“! Ние я искаме! Ние, които пазим паметта на патриотите и героите, изстрадали тази демокрация!

Да, проблеми има! Но има достатъчно демократични инструменти, чрез които могат да бъдат решени! Да, Вие сте отрицателния герой на съвременна България! Вие подстрекавате и разделяте хората, Вие сте освирепял за власт, макар по Конституция такава да не Ви се полага! Оказа се, че нямате и морално право да управлявате страната дори един ден!

Вие сте организатор на държавен преврат, инспириран от Кремъл! 3. Нима нито веднъж не намерихте за необходимо, дори от куртоазия, да уважите дните, в които се почитат жертвите на тоталитарните режими, в това число и комунистическия?! Нима не знаете, че през 2000 г. Народното събрание прие закон, в който комунистическият режим е обявен за престъпен?!

Вие застанахте начело на метежа срещу демокрацията и демократично избраните институции! Вие застанахте на страната на олигарсите и срещу върховенството на закона! Вие призовавате да поверим съдбата си на самозванци, провъзгаласили се за „Отровно трио“! В кое време живеем, това ли е Вашата представа за борба с олигархията и корупцията?! Вие, като президент, нито веднъж не предложихте градивна инициатива, разумен разговор и загриженост за духовното здраве на българската нация! Не е трудно да се досетим защо! Защото Вие самият неведнъж сте давали доказателства за неморалност, за съпричастност към нерегламентирани практики и склонност да водите война с институциите!

Вие сте заплаха за националната сигурност на страната! С делата си предизвиквате парализиращо отчаяние у обикновените хора и внушавате , че само и единствено служебното правителство е изход от създаденото напрежение! Направихте непростими нарушения като държавен глава и затова Ви призоваваме: подайте си оставката и ако искате да участвате в изпълнителната власт, спечелете избори и управлявайте, както повелява Конституцията на Република България!

Лиляна Друмева, председател

В коментар на ИСТИНАТА ще кажем, че няма за какво да отговаряме на тези, които наричат себе си „борци“ против комунизма. Но…комунизъм не е имало никъде на планетата Земя. Имаше социализъм. И народът помни колко добре се живееше по онова време. Тогава нямаше хора, които бъркаха в казаните за боклук, за да търсят коричка мръсен и вкиснал хляб. Нямаше олигарси, които ограбват народа до голо. Нямаше подкупни съдии и чиновници, които също съдират по две кожи от хората.

И още много други работи нямаше. Нека тези „борци“ да кажат защо сега сме най-бедната и най-бързо изчезващата държава? Само че за това те предпочитат да не говорят.

Само протягат костеливи ръце към президента Радев.

А президентът иска само едно нещо – достоен живот за обикновените хора.

loading...

Tagged

1 thought on “Съюзът на репресираните от комунизма поиска оставката на Румен Радев! Бил „заплаха за националната сигурност“!

  1. А тези пет човека не репресираха ли цял народ когато бяха на власт, не изтръгваха ли и последния залък от ръцете им, не се ли отнасяха с тях като с добитък, че сега били репресирани, абсурда няма край, погледнете се в огледалото и се скрийте по-далече, защото реванш има, а на вас не малко ви се пише. Вашата репресия няма нищо общо с това което трябва да ви се върне за направените от вас злини. Не ми е ясно с какви очи гледате и с какви уста приказвате, та вие сте най-обикновени престъпници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *