С „доказателства“, изфабрикувани от дългите уши на ДАНС, прокуратурата обвинява президента Радев!

България отблизо

След призива на президента Радев към главния прокурор Иван Гешев да обясни мотивите си за отправеното питане до Конституционния съд, дали може да бъде разследван президента, от прокуратурата започнаха да обясняват защо Гешев е поискал такова тълкуване.

Според прокуратурата, има досъдебно производство „за висока степен на вероятност за съпричастност към престъпна дейност, предмет на разследване, на лице, заемащо висша държавна длъжност – президент на Република България, като установените евентуални престъпни действия не са свързани пряко с изпълнение на службата му“.

Това „досъдебно производство“ било заведено на базата на СРС-та/аудиозаписи/, направени от ДАНС. В разговорите участва „неустановен с категоричност мъж“, който според прокуратурата е президента Румен Радев. Неустановеният мъж говори с началника на ВВС генерал-майор Цанко Стойков. Двамата обсъждат проверка на КОНПИ „за назначаването на Деси“/според прокуратурата – настоящата съпруга на президента Десислава Радева/ като пиар на ВВС.

Следват два разговора на Стойков с неустановени лица, които според прокуратурата са подчинени на Стойков. как да се подходи по отношение на проверката.

Значи от представените СРС-та, следва изводът, че прокуратурата не разполага с преки доказателства за някакво участие на президента Радев във въпросния разговор с командира на ВВС ген. Стойков. Прокуратурата всъщност не знае кой говори с ген. Стойков, за кого точно се отнася разговора и дали после ген. Стойков говори със свои подчинени за някаква проверка на КОНПИ. Защото не е установено нито с кого говори Стойков, нито за кого говори, нито самоличността на хората, с които говори после.

Въпреки това, прокуратурата пуска в общественото пространство записи от специални разузнавателни средства, чрез които се опитва да обвини президента и да го дискредитира пред българските граждани.

Нека напомним, че такива аудиозаписи не се приемат като доказателства в правораздавателните системи на много европейски страни. По простата причина, че има хора, които могат до съвършенство да наподобят гласа на всеки, когото поръчителите им посочат. До такава степен, че дори спектралният анализ да не може да установи мошеничеството.

А нашата главна прокуратура обвинява президента именно на базата на такива записи, чиято достоверност изобщо не може да бъде потвърдена. Още повече като се има предвид критиките, които президента отправя към изпълнителната власт и премиера Борисов. Защото нека поясним, че ДАНС е агенция към Министерския съвет и се намира на пряко подчинение на премиера. 

Е, какво да говорим повече?! Явно дългите уши на ДАНС вече нямат никакви ограничения и подслушват на воля. Макар че уж „ерата Цветанов“ вече била отминала.

Затова началника на политическия кабинет на президента Калоян Методиев заяви, че всичко , което прокуратурата представя, като някакво обвинение срещу президента, се състои само от догадки. Тоест, казва Калоян Методиев, въпросите към прокуратурата са много, а отговорите – нула на брой.

Автор Иво Македонски, istinata.net        

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *