С над 150 км. в час е летял джипът със загинали младежи в Пловдив

България отблизо
Над 150 км в час е била скоростта, с която джипът на загиналия 22-годишен шофьор е влязъл в кръстовището на бул. „Руски“ в Пловдив на фаталния 13 май. Изчисленията са на инженерите от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“, съобщи БНТ.

Според автомобилния състезател Костадин Щерев навлизането в тази отсечка е било даже с още по-голяма скорост, което означава, че водачът не е имал за възможност за никаква реакция, тъй като и гумите на автомобила не са били подходящи, не са били подготвени за такава висока скорост.

Тежкият инцидент стана рано в понеделник около 3:30 ч. и отне живота на 21-годишния Кристиан и 20-годишната Теодора. Други двама младежи са ранени и са в интензивно отделение.

Мощният джип „Рейндж Роувър“ се е врязал с висока скорост в дървета. Автомобилът е пътувал от Централна гара в посока бул. „Шести септември“.

 

Записите на видеокамерите от общинската фирма са предадени на полицията. От „Организация и контрол на транспорта“ планират да сложат допълнителни камери, които да намалят тежките катастрофи на булеварда.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *