Тагарев забрави, че не е министър и се изцепи: Можем да изпратим още помощ на Украйна, ако парламентът ни подкрепи

България отблизо
Надявам се, че няма да се стигне до серия от служебни правителства, каза министърът на отбраната Тодор Тагарев, който присъства на деня за демонстрация на способности на Четвъртата съвместна международна подготовка „Родопи – 24“. Министерството на отбраната има ресурс да предостави още помощ на Украйна, ако има подкрепа от Народното събрание.

Много е важно да се постигне разбиране, за да продължим с редовно правителство, каза проф. Тагарев, съобщава БНР.

 

„Да продължим по важните стъпки на съдебната реформа, по укрепване на отбранителните способности, интеграцията ни в НАТО и помощта за Украйна. Всичко това са изключително важни въпроси и надявам се, че няма да се стигне до някаква серия от служебни правителства – това, което видяхме в предните 2 години“, посочи той.

 

Запитан дали МО има ресурс да продължи да помага на Украйна, министърът каза:

„Има ресурс. Ако има подкрепа от Народното събрание, може да бъде предоставена още помощ. Публично, когато кабинетът представи резултата си, обявих, че нашата политика, политиката на моя екип е, давайки помощ за Украйна, е ние да търсим възможности за финансови компенсации и да използваме получените по този начин средства, за на ускорим процеса на превъоръжаване на армията“.

 

„Трябва да обърна внимание и на това, което президентът Макрон каза наред с много други ръководители на правителства – това разбиране вече в Европа преобладава абсолютно решително – че съдбата на Европа се решава на бойното поле в Украйна“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *