Татяна Дончева: Борисов ще има тежък период, а хората в ГЕРБ ще отговарят за действията му!

България отблизо

Политиците не могат да излязат от миналото си, Борисов не е изпрал миналото си преди 2001 г. Биографията му ще бъде вадена до края на света. Това е поука и за народа. Борисов ще има тежък период.

Помните, че Костов три години не говори като слезе от властта. Ако някой смята, че Борисов за 12 г. на власт е изпрал биографията си, се е объркал. Хората в ГЕРБ ще трябва да отговарят какво общо имат с миналото на лидера си, което също им е добре известно и трябва да кажат – в името на какво, как си обясняват кюлчетата, пачките и всичко останало. До този момент не сме чули никой от тях да казва какво мисли по този въпрос и защо това не е недопустимо. Тепърва ще се вади какви пари са похарчени от държавата, къде са отишли, кой е отговорен за това. Те трябва да се подготвят за това.

 

Това каза пред БНТ  зам. председателката на парламента от коалиция ИБНИ Татяна Дончева.

 

Според нея, на ИТН ще им трябва „тежка ръка“, за да се справят с администрацията, която ще опитва да се противопоставя.

„Но ще се усмирят, за да си запазят работата“, подчерта тя.

„Имам доходи да си позволя всякаква чанта, благодарение на високите ми доходи като адвокат. Ще извадим заплатите в министерствата и ДМС-тата, за да не се заяждат с депутатските заплати“, похвали финансовото си състояние тя.

Татяна Дончева призна за кабинет „с участието на” ДПС.

„Има реалности, трябват 20 гласа повече от 120 гласа, за да си прокараш дневния ред. Кой как гласува не може да се контролира, вижда се след гласуването. Ние поемаме политически ангажимент, съгласуват се експерти, без предложения за министри.

Политическата отговорност се дава на ИТН. За да бъде споделена тази отговорност, трябва да има подкрепа от други партии – без да предлагат министри. Ние искаме да не се вижда дългата ръка на ДПС в правителството, как ще гласуват си е тяхна работа“, заяви тя.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *