Татяна Дончева разкри защо главният прокурор покрива Борисов и не съдейства на новата власт!

България отблизо
Прокуратурата удари дъното с ръководителя си, защото липсата на интелект и ниво прави впечатление. На мен Сотир Цацаров ми беше много несимпатичен като мисъл, юрист и поведение, но там има класа, тежест и позиция. Иван Гешев е чист оперативен работник от милиционерското училище.
Това каза в ефира на Нова телевизия юристът и политик Татяна Дончева.

„Смяната на караула във властта и всичко сътворено от ГЕРБ, особено в последния си мандат /тежка демонстративна корупция и пълно оттегляне на съдебните и правоохранителните органи от тематиката/, изисква намесата на новите органи. Присъствието на марионетките на ГЕРБ в съдебната власт е все още значително. До смяната на главния прокурор в прокуратурата ГЕРБ ще има сериозен защитник. Тази защита ще се изразява в това да не се прави нищо, което да засегне интересите на знакови фигури в ГЕРБ. Отнася се не само за Бойко Борисов, но и за Николай Нанков и други министри, може би за транспортния“, обясни тя.

 

„Смятам, че тези кюлчета, както и барселонската къща, са много драстична работа. За да има решаващо развитие, трябва да има смяна на главния прокурор. Гешев е прекалено зависим от кръговете на Пеевски и Борисов. Той не е играч, който би могъл да смени коня в движение или да се хвърли в обратния влак. Той ще бъде лоялен, защото Бойко Борисов е подбрал тези постове с хора, които държи“, подчерта Дончева.

 

Подаряването на цветя на новия правосъден министър тя определи като „пунтипластика“.

 

„Аз и „Движение 21“ сме отворени за сътрудничество, предаване на опит и съвет към новата власт не само в битката за съдебната реформа“, сподели Татяна Дончева.

 

„За всеки новак „ще-то“ е под въпрос. Притеснявам се, че прекалено много хора са новаци. Бях притеснена от липсата на достатъчно сериозен отговор за цените на газа. Не може министър-председател да импровизира с икономическа проблематика“, коментира тя новото правителство.

 

Според Дончева Корнелия Нинова играе ва банк. За нея парламентарната група на БСП е посредствена: „Нинова искаше лакомо да влезе в правителството. Кирил Добрев има достатъчно прегрешения към БСП. Имаше няколко председатели, които ако бяха обективни, нямаше да го правят важен фактор. Крум Зарков има качества, но шансовете не зависят от това“, каза Дончева. Според нея никаква криза няма да има в БСП: „Корнелия Нинова няма да поиска въобще да си тръгне. Тя ще стои там, ако ще да остане последна в кабинета си със стола си. Това се нарича просто вманиачено привързване към един стол. На Конгреса ще ги върже на фльонга и ще каже „оставка идва от оставам“, смята ексдепутатът.

 

Тя коментира и делото срещу Тошко Йорданов за обезщетение по граждански ред – стана ясно, че то все още не е насрочено.

 

„Всички мераклии за министри трябва да бъдат удовлетворени. Желая успех на Радостин Василев в неговата изява за българския спорт. Мога да ви кажа само следното – няма спортни адвокати“, добави Татяна Дончева.

Tagged

1 thought on “Татяна Дончева разкри защо главният прокурор покрива Борисов и не съдейства на новата власт!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *