Томислав Дончев: Решението за карантината е политическо! Ще се налагат строги глоби на нарушителите, които не слушат правителството!

България отблизо

„Всяко решение, което се взема на министерско ниво е политическо. За него се носи политическа, наказателна и административна отговорност.   Дори министърът да изпълни на 100 процента, както често се случва, всичко, което му е препоръчано от експертите в съответното министерство, отговорността я носи той.”

Това заяви в ефира на Нова телевизия вицепремиерът Томислав Дончев. „Към момента се съсредоточаваме към спазване на мерките, които съществуват. Каква полза от въвеждането на още мерки, ако не се спазват”, категоричен е Дончев, по повод предложените от Министерство на здравеопазването за нови мерки.

„Човешкият живот е най-висшата ценност. Той зависи не само от хода на пандемията, но и от икономиката. Затова се движим по „ръба на бръснача“, съобщи Дончев за баланса по мерките срещу коронавируса.

„Готови сме за всички сценарии и варианти за развитието на коронавируса. Всекидневно се следи ситуацията. Готови сме и за по-лоши варианти“, обясни вицепремиерът.  „Няма логика да се въвеждат контролно-пропусквателни пунктове“, категоричен бе Дончев. Засега…

Няма да ви затваряме, но ако не спазвате нашите политически решения, ще си плащате яко.

С две думи ГЕРБ мисли за вас и ако се бунтувате, мислете му!

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *