Тошко Йорданов: Изчегъртването на ГЕРБ е минало, в ДПС има много подготвени хора. Трябва да се търси компромис

България отблизо

„За съжаление няма партия, която да има общественото доверие да направи кабинет. Самото политическо говорене трябва да е леко обрано. Ще трябва да се правят компромиси, няма как да ги изтриеш с гумичка.

Изчетъртването на ГЕРБ от наша страна бе махането на тоталната власт, която имаха. Бойко Борисов бе император. Вече не е така, отдавна не е така. Откакто ИТН го свали, той не е бил премиер. Логиката е такава, че не може да се сложи дебела черта. Трябва да се търси компромис на по-широка основа, защото проблемите са ужасяващи и нямат нищо с идеологиите. Държавата в момента не функционира заради парламента, в който някои не могат да приемат, че идеологиите са хубави приказки за определено време, но реалността е брутална“.

Това обяви депутатът от ИТН Тошко Йорданов пред „Дарик радио“.

„Ние от ИТН вече си изживяхме детските болести. Трябва да се постъпва практично. Прагматизмът изисква няколко партии да излъчат експертно правителство, което да решава конкретни проблеми. В разговори с няколко партии ще се намерят съответните експерти. Не някой да си заплюва определени министерски постове. Ако някоя партия предложи по-добър експерт, какъв е проблемът“, добави той и отрече, че от ИТН ще предложат готов експертен кабинет.

 

 

Йорданов призна, че в ДПС има експертиза и много добре подготвени хора, които разбирали проблемите и как трябвало да бъдат решени. И обяви, че от ИТН били готови да направят идеологически отстъпки.

Източници: epicenter.bg

Tagged

1 thought on “Тошко Йорданов: Изчегъртването на ГЕРБ е минало, в ДПС има много подготвени хора. Трябва да се търси компромис

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *