Убиха бизнесмен и обраха магазин в София. Иначе престъпност няма

България отблизо

Все още няма подробности за жестокото убийство, което бе извършено снощи в столичния квартал „Фондови жилища“. 

До този момент е ясно, че 48-годишният мъж, който е бил застрелян в главата, има транспортен бизнес. Бил е разследван за въоръжен грабеж и притежание на боеприпаси. От полицията разкриват, че се проверява версията дали не е бил свързан с известен от миналото бизнесмен, притежаващ фирма за таксиметрови превози и няколко нощни клуба. Разследва се и евентуално дали няма връзка с наркоструктурите.

Огледите на местопрестъплението сочат, че мъжът е бил причакан пред дома си, докато паркира колата си и се прибира към входа. След това е ликвидиран с един изстрел в главата.  Убийството е станало пред входа на бл. 43 в квартал „Фондови жилища“. Сигналът за него е подаден в 20. 46 ч от хора, натъкнали се на мъжа. Спешна помощ е пристигнала 10 минути по-късно, но лекарите само констатират смъртта на мъжа. Имал е сериозна кръвозагуба.

Това не е първото разчистване на сметки сред представителите на криминалните структури от Своге.  През май 2014 бе ликвидирана знакова фигура от наркобизнеса – Красимир Гочев – Шмид.  Интересното е, че малко, преди да бъде убит, Шмид дава интервю и разказва, че е поръчан от Любо Къдравия, а убийството му трябвало да се изпълни от грузинец.  Името му се спрягаше като един от играчите на наркопазара в Люлин, Надежда, Своге и Костинброд. След убийството на Красимир Гочев става ясно, че е бил в конфликт с Йоско Костинбродския твърдят,  след като опитва да наложи контрол върху продажбата на наркотици.  Ликвидирането на Шмид е сходно с това на бизнесмена от Своге, извършено снощи. Малко преди 22 часа Красимир Гочев – Шмид е тръгнал към дома си. Убиецът го е причакал близо до гаража на къщата му. След като Гочев е паркирал и е излязъл от колата си, куршумите са го застигнали. Шмид е загинал на място, а нападателят му е успял да избяга незабелязано. МВР успява да разкрие убийството на Красимир Гочев. Според разследващите извършител е Михаил Туцов.

Междувременно пореден въоръжения грабеж е извършен в петък вечер в София. Апаш е обрал магазин за алкохол и цигари на улица „Позитано”. Няма пострадали хора. Сигналът е подаден в 22 часа от продавача в магазина, съобщава Нова телевизия. Открадната е дребна сума пари. Информацията е на Столичната дирекция на вътрешните работи.

loading...

Tagged

2 thoughts on “Убиха бизнесмен и обраха магазин в София. Иначе престъпност няма

  1. ИДВА И ВАШ РЕД ЗА ЕВТАНАЗИРВАНЕ ДРУГАРИ ОТ ГЕРБ!ОЧАКВАЙТЕ НЕОЧАКВАНОТО!!!

  2. Всеки ден по един въоръжен грабеж най-малко. Връщаме се в мутренските времена

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *