Уволниха 7 души заради смъртта на пациентите в Пловдив

България отблизо

Готови са първите резултати от вътрешната проверка в УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД, гр. Пловдив по повод случая със заснетите на видеоклип двама пациенти пред новооткритото COVID-звено, които впоследствие починаха.

В резултат на събраните материали и доклад на нарочната комисия, назначена от изпълнителния директор на лечебното заведение, към момента е установена вината на седем служители, които са извършили, респективно – допуснали да бъдат извършени, нарушения на реда за обслужване на пациентите и оказването на медицинската помощ.

В ход е процедура по уволнението на един административен ръководител, един лекар, двама санитари и един шофьор на линейка. Издадени са и две заповеди за наказание „Предупреждение за уволнение“.

 

Комисията продължава работата си, тъй като има още въпроси и обстоятелства, които подлежат на допълнителна проверка и изясняване.

От днес, също така в болницата се въвеждат още по-строги мерки за съгласуване на преместванията на пациенти от един стационар в друг.

 

За окончателните резултати на вътрешната проверка ще бъде съобщено след нейното приключване, а материалите ще бъдат предавани на разследващите и контролните органи, ангажирани с подаваните сигнали.

Ето какво каза вчера здравният министър.

Вижте ТУК

Tagged

1 thought on “Уволниха 7 души заради смъртта на пациентите в Пловдив

  1. Не знам какво е станало и кой е виновен за смъртта на двамата болни,но в тази болница аз видях истински професионалисти от десетия етаж на детското отделение,които спасиха моят внук и ме дариха с неземно щастие да гледам как расте!На целия десети етаж на детска хирургия пожелавам много,много щастие и успехи!Не бива заради един или двама да се негативизира цяла болница!БЛАГОДАРЯ ВИ ДОКТОРИ ОТ ДЕСЕТИЯ ЕТАЖ НА ДЕТСКА ХИРУРГИЯ!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *