УЖАСЯВАЩИ причини карат Великобритания да БЯГА от ЕС! КОГА ще ИЗБЯГАМЕ и ние? Вижте ТУК!

България отблизо Свят

Когато през юни 2016 г. Великобритания организира референдум за напускане на Евросъюза, почти никой не вярваше, че това ще се случи. Дори, все още действащият тогава президент на САЩ, Барак Обама, специално посети островната страна, за да лобира за оставане на Лондон в състава на ЕС.

Но всичко бе напразно. Референдумът показа, че привържениците на Брекзит са повече от тези, които искаха Англия да остане страна-членка на ЕС. Около 52% от британците поискаха да се разделят с Брюксел, докато около 48% бяха съгласни да си останат в Евросъюза.

Удивителното е, че освен народът, и правителството и кралския двор на Великобритания искаха страната да се маха по-скоро от ЕС. И премиерът Тереза Мей на бърза ръка обяви Брекзит, макар че разликата между привържениците и противниците на Брекзит беше в рамките на статистическата грешка.

Това единодушие на народ и елит беше, меко казано странно, като се има предвид буйния английски нрав. Европейските народи също бяха озадачени. Но всички се бяха вторачили в резултатите от референдума. И никой не обърна подобаващо внимание на учудващото съвпадение във възгледите на обикновените британци и тяхната управляваща каста.

Още повече, защото изглеждаше, че преговорите между Великобритания и ЕС ще бъдат много трудни и сложни. И то не за друго, а понеже Брюксел не желаеше да създава прецедент за лесно и бързо напускане на Евросъюза. Поради простата причина, че доста страни-членки чакаха на опашката за напускане. Чакаше Дания. А в много страни като Австрия, Чехия, Испания, Унгария, Словакия и България, настроенията за напускане бяха взривоопасни. Обществени движения и партии, които ратуваха за напускане на ЕС бяха създадени дори и в най-големите страни-членки и основателки на ЕС – Германия и Франция. Като куриоз, във Франция за малко не избраха за президент на страната Марин льо Пен, която бе главното действащо лице в кампанията за напускане на ЕС.

Затова преговорите трябваше да изглеждат много трудни, и много сложни, и много протяжни във времето. Защото иначе Евросъюзът щеше да се разпадне като картонена кутия.

Но може би така и нямаше да узнаем истинската причина, заради която Обединеното кралство напуска Брюксел, ако не беше едно малко съвпадение. Едно малко камъче, което обърна колата и показа на света причината за Брекзит.

Това малко камъче, колкото и да ви се струва странно, бе Борис Джонсън. Бившият кмет на Лондон. Който бе и една от водещите фигури в групата политици, които подържаха излизането на островното кралство извън рамките на ЕС.

Същият този Борис Джонсън бе назначен за външен министър в правителството на Тереза Мей, след като Брекзит-ът стана факт. И докато британският премиер Тереза Мей многократно повтаряше, че тя и нейното правителство ще изпълнят „демократичната воля“ на своя народ, Борис Джонсън даде повече разяснения по повод Брекзит.

В интервю за вестник „Съндей таймс“, британският външен министър каза в прав текст, че Великобритания трябва веднъж завинаги да се отърве от „законите на ЕС“, за да не се превърне Обединеното кралство „във васална на ЕС държава“. Според него, британското правителство трябва „да максимизира ползите от Брекзит“ като се изтръгне от убийствените правила на Евросъюза. За да бъде свободна и суверенна държава, която преговаря и сключва договори с когото си поиска и когато това се диктува от националния интерес на Островното кралство.

Ето това е истината за паразита, наречен Евросъюз. Той поробва и погубва всички държави, до които се докопа. Отнема суверенитета им. И ги превръща във васали, които нямат своя воля.

Ако искаме и ние да си останем роби, можем да си стоим в ЕС до Второ пришествие!

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “УЖАСЯВАЩИ причини карат Великобритания да БЯГА от ЕС! КОГА ще ИЗБЯГАМЕ и ние? Вижте ТУК!

  1. Когато влизаш в един колектив (на хора или държави),си задължен да правиш компромиси със своите интереси.Но трябва предварително да знаеш докъдесе простират границите на компромисите.Да предположим,че в този колектив /съюз се появи идея да се ограби някой,или да се набие,или да се убие/(война),или да се организира групов секс/инцест/,да се променят законите за брака,семейството,трудовото законодателство,правилата за шофиране ,стандарти за храни и лекарства/(ГМО,СЕТА)и т.н. Е,какво?-ти не си съгласен,но мнозинството ги приема тези правила.Ти трябва ли да се подчиниш,или имаш право да напуснеш?Прости и човечни въпросои.Когато считаш,че светът около тебе греши,полудява,имбесилства,озверява и т.н.просто хлопваш вратата и се изнизваш на чист въздух! Защото животът трябвада продължи,защото има и други шансове за приятелства и съюзи!!

    1. Веднага обратно в дупката от която си допълзял! Гнусотиьо алчна! Заради такива като тебе България обезлюдя! …Хората искали.. НИКОЙ НОРМАЛЕН БЪЛГАРИН НЕ ИСКА ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ И НАТО!!! НИКОЙ!!! Само паразити на хранилка подържат статуквото на бездушния, поголовен грабеж режисиран от сащ и налаган от Брюксел. Сикаджиите….пардон…..ГРОБаджиите на бойко това и чакаха.
      БЪЛГАРИЯ В ЕВРАЗИЙСКИ СЪЮЗ!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *