Уплашиха се! Министри масово хвърлят оставки

България отблизо

Има два нюанса, които искам да изразя. Самият Димитър Главчев заяви, че служебният кабинет трябва да е политически неутрален, а аз съм член на Политическия съвет на „Продължаваме промяната“.

Това изключва по дефиниция участието ми в служебния кабинет. На второ място решение за участие на министри от страна на ПП в кабинети, които не са на ПП, трябва да се вземат от органите на партията.

 

Това заяви след днешното заседание на Министерски съвет министърът на регионалното развитие в оставка Андрей Цеков, който отговори на въпрос би ли участвал в служебния кабинет на Димитър Главчев.

„Не. Не бих участвал в служебния кабинет при този вариант“, обяви от своя страна министърът на отбраната в оставка Тодор Тагарев и добави, че най-важната цел пред служебния военен министър е „продължаване на военната помощ за Украйна срещу финансови компенсации, за да продължи превъоръжаването на Българската армия“.

„Не, няма да участвам в служебния кабинет“, категоричен бе и министърът на спорта в оставка Димитър Илиев.

„Въпросите за служебния кабинет отправяйте към президента Радев и номинирания за служебен министър-председател“, лаконичен бе премиерът акад. Николай Денков. 

„Има много важна работа следващите два месеца. Надявам се новият министър на правосъдието да внесе изготвения Законопроект на Закона за съдебната власт и той да бъде приет. Нямам никаква информация кой ще е следващият министър. Аз се връщам в парламента“, обяви министърът на правосъдието в оставка Атанас Славов.

Регионалният министър в оставка Андрей Жеков каза, че не би участвал в служебен кабинет, тъй като е част от ръководството на ПП, цитиран от БНР. Той ще се върне в парламента като депутат след като кабинетът в оставка приключи мандата си.

„Много неща сме започнали и за тях времето не стига. Нека да изчакаме събитията да се развият и ще видим. Никой не ме е търсил към този момент“, каза министърът на земеделието в оставка Кирил Вътев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *