Ура! Най-после стана ясно какво значат синята и червената лампа! Изумителен анализ на премиерската мисъл, запали ефира!

България отблизо

Самокритичният тон на Борисов по отношение на партията е обичаен и показва един реализъм за това какво се случва. Партията има 96 000 члена и това не е маса от хора, която лесно може да се управлява, каза в предаването „Лице в лице“ по bTV Румяна Бъчварова, началник на кабинета на премиера.

Борисов прояви самокритичност и след голямата изборна победа на ГЕРБ през 2009 година, когато каза, че проблемът на ГЕРБ е в самия ГЕРБ. Нищо по-различно не каза и този път. Ние имаме опоненти и във всеки един момент, за да докажем че сме прави, трябва да имаме силата и компетентността да отговаряме на нашите опоненти, заяви Бъчварова.

Тя коментира и социологически проучвания, които показват доближаване на позициите на ГЕРБ и БСП. Доближаване на позициите имаше и преди две години на парламентарните избори.

В българската истoрия няма друга партия, която да е управлявала толкова дълго и е нормално да има недоволни, да има протестен вот. Истинският резултат се оформя в хода на кампанията и е много важно всяка партия да успее да даде мотив на избирателите да гласуват за нея. Мисля, че в това отношение ГЕРБ е с крачка напред пред опонентите си. Всички виждаме резултатите от управлението – всички вървим по улиците, дишаме въздуха. По време на европредседателството показахме, че имаме смелостта да отстояваме приоритети. България в момента има много висок авторитет в европейски контекст. Всичко това са поредица от причини, които могат да накарат избирателите да излязат и да гласуват за ГЕРБ на европейските избори, коментира началникът на кабинета на Борисов.

С конференцията в неделя показахме защо българските избиратели могат и трябва да гласуват за ГЕРБ – защото това носи смисъл за страната и за живота на всеки един български гражданин. Износването в политиката е неизбежно, но нека не забравяме, че въпреки износването, ГЕРБ има лидерска позиция. Борисов каза, че знае какви са проблемите на партията и проблемите на управлението.

Въпросната алегория с червената и синята лампа означава – ако нямате морал и съвест да работите както трябва, спрямо вас ще бъде приложен законът както трябва, посочи Бъчварова. При европейския вот всички трябва да гласуваме за България и не би трябвало да се правят спекулации, за да се търсят изборни ефекти, каза още Румяна Бъчварова.

Е, по-безумно и популистко обяснение не бяхме чували.

Но тепърва ще чуваме.

Уви.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *