Филип Димитров: Ако трябва, ще се бием с жива сила в Украйна, защото НАТО ни пази

България отблизо
”Последните 2 г. доведоха до засилване на гласовете, слава Богу са малцинство, които започнаха да оспорват къде принадлежим. Това не е на хубаво. Този въпрос трябва да е приключен за България. Неговото поставяне е размътено от опити да се представи това, което става в България, като нещо различно от това, което се случва в Европа”, заяви Димитров пред Bulgaria ON AIR.

По думите му дебатът за евроатлантическото бъдеще на страната не трябва дори да е на дневен ред.

Той подчерта, че в България винаги е имало определен процент хора, който винаги се е подлъгвал по декларациите и позициите срещу Алианса.

„Въпросът е да не се подпомага тази позиция, която е вредна за България от всяка гледна точка. България е част от НАТО – ако воюва някъде, България ще воюва. Логиката, че по пътя на откъсването ще станем по-спокойни и сигурни, е глупава идея. Това, което пази България, и ѝ придава сигурност, когато хвърчат ракети над Молдова, е че тя принадлежи към една общност, която е достатъчно силна и респектираща противниците си да не отиде твърде далеч“, заяви бившият премиер на България.

Също за неуместен намери дебата за присъствието на руския посланик на първото заседание на Народното събрание. Особено след като Общото събрание на ООН е гласувало декларация, в която осъжда поведението на Русия.

Категоричен беше в позицията си, че България не е и не трябва да се счита за слабо звено на НАТО, защото изпълнява поетите си ангажименти към Алианса.

Филип Димитров коментира и вероятността на създаване на правителство и да се постигне разбирателство между партиите.

„Когато става въпрос за търсене на мостове между партиите за кабинет, е нормално да се види къде могат да се хвърлят тези мостове. В противен случай се очертават парадоксални картини, в които партии, които не биха могли да функционират заедно, се опитват да го направят и се отхвърля възможността за такива, които биха могли да го направят“, заяви Димитров.

Tagged

2 thoughts on “Филип Димитров: Ако трябва, ще се бием с жива сила в Украйна, защото НАТО ни пази

  1. Човек, който няма деца, особено момчета няма право да прави подобри предложения. Докога ще ни управляват такива увредени хора ?

  2. Ти ли бе нещастник ще се биеш или първи ще се скриеш.Не желаем твойте съвети и запомни нещастник БЪЛГАРИТЕ НЯМА ДА СЕ БИЕМ СРЕЩУ РУСКИТЕ БРАТЯ.Щом толкова желаеш да се биеш вземай твоето семеиство и лек ти път.Не се връщайте повече.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *