Филип Станев разкри имат ли ИТН нов кабинет и ще говорят ли с другите партии!

България отблизо

Тази пресконференция вече има легендарен статут на медийно събитие в новата история на България. Това заяви Филип Станев от „Има такъв народ“ в „Лице в лице“ по bTV.

„Ние не сме на конкурс за красота. Става въпрос за общуване и за една политическа партия, която вече действа. Медиите са в основата на думата „посредник“ между политиката и гражданите“, каза зам.-председателят на ИТН.

Според него в България не може да се взимат еднолични решения.

„Ние не сме Турция и Слави не е Ердоган. Предните ни ходове бяха медийна стратегия и тя сработи добре. Видимо обаче българските граждани разпределиха вота си така че е невъзможно само един политически субект да състави правителство“, допълни той. 

„Важно е да подчертаем, че бяхме първи на тези избори, но не за да се хвалим. За първи път от 12 години насам Борисов не е непобедим. Това е прекрасно, но не е най-важното. Най-важното е, че българските граждани искат да получат увереност и спокойствие“, обясни Станев.

„Имаме хората и екипа. Ще го видите съвсем скоро. Ние не искаме да водим разговори за постове и личности. Това беше проблем през последните години. Заради личните амбиции и суети на различните партии, рано или късно се стига до разводи. Да не гледаме на държавата като на баница. Не можеш да слагаш напред личната си амбиция и да казваш: „аз съм човека“, заяви още Станев.

Той потвърди, че партията ще търси разговори само с тези, които са наистина възможни партньори – хората на Христо Иванов и Мая Манолова.

„Между ИТН и ДПС има връзка колкото имат белите мечки и пингвините. Не знам дали знаете, но живеят в различни полюси. ГЕРБ и ДПС извървяха заедно пътя, който ни докара до това положение“, посочи той.

„Първо, да направим уточнение – Слави Трифонов не е прочел цялата програма, а няколко базисни опорни точки. Това не е програмата за партията.

Ако прочетем цялата, ще ни трябват 16 часа ефир. Ние желаем прокуратурата да бъде извадена от Съдебната власт и да отиде в Изпълнителната власт. Не казвам да е подчинена, а да има функция. Да бъде независима институция, да има функции, тя е държавното обвинение. В момента работи по съветски модел.

Гледахте ли днес г-н Безос? България и Хърватска са единствените държави, които не са членове на Европейската космическа агенция. Знаете ли колко подготвени на световно ниво асове имаме, които са готови да излетят в космоса“, завърши Станев.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *