Френски депутат се ужаси от действията на ЕС и заговори за война!

Свят

Планът на Европейския съюз за създаване на тренировъчна мисия за обучение на въоръжените сили на Украйна може да предизвика пряк сблъсък с Русия, каза Тиери Мариани, член на Европейския парламент от Франция.

 

„Ние сме на път към война… но никой не иска да го каже на глас“, каза той, цитиран от агенциите.

Мариани припомни, че така САЩ стават една от страните в конфликта във войната във Виетнам през миналия век. Депутатът отбеляза, че първоначално американските въоръжени сили изпратиха военни съветници във Виетнам, в резултат на което това се превърна в официално разполагане на войски.

На 22 август ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел предложи да се създаде база за обучение на украинските военни на територията на една от страните близо до Украйна.

Руското външно министерство отбеляза, че терористи и бойци ще бъдат обучавани в базите на ЕС под прикритието на „обучение“.

Според официалния представител на Министерството на външните работи на Руската федерация Мария Захарова западните страни, напомпвайки Киев с оръжия и всячески му помагайки, влошават ситуацията и дестабилизират обстановката в региона.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *