Харизанов: Словото на президента Радев е дребнаво заяждане към правителството. Той зове за бунт, не го слушайте, не представлява никого!

България отблизо

„Словото на президента Румен Радев по случай Международния ден на труда и работническата солидарност – 1 май е поредното дребнаво заяждане“. Това коментира политическият анализатор Георги Харизанов. 

По-рано днес  Радев отново разкритикува правителството и заяви, че „липсата на убедителна подкрепа за пострадалите срива доверието в държавността“.

„Отчетността на средствата, които се изразходват за борба с пандемията, са може би най-достъпната информация, която човек може да си намери, стига да иска. Става въпрос за парите, които се харчат допълнително за болниците, за защитни облекла, за бонусите на държавните служители, за мерките, които се предприемат.

Вчера излезе индексът на организацията „Open Government“, която оценява прозрачността на изразходването на средства – България е трета в Европа и първа от всички балкански държави по прозрачно изразходване на средствата и по достъпност на информацията. В аванс това показва колко нелепа е тази критика.

Призивите за стачки и бунтове не искам да ги коментирам, че хората вместо камъни са хванали смартфони в ръцете си. В модерните и цивилизовани общества хората държат смартфони, а не павета и бомби. 

Това е поредно дребнаво заяждане, което както напоследък се случва, е с доста слаби аргументи. Очевидно екипът на президента също страда от липса на свежи идеи“, изрази мнение Харизанов пред медията ни.  На въпрос уместен ли е институционалният сблъсък в държавата на фона на извънредното положение, анализаторът бе категоричен:  „Този сблъсък между институциите само в България го има. По това може да преценим дали е уместен. В тежко пострадалата Великобритания видяхте положението на премиера и обръщението на Кралицата.  В Германия също виждате положението канцлер – президент. Във Франция също има пълен синхрон между президента и министър-председателя. В Италия и Испания също. Къде видяхте на този фон институционална война на толкова високо ниво и то при положение, че мерките, които се взимат от Националния оперативен щаб и правителството се ползват с огромно доверие? Разбирам да има 95% неодобрение, тогава вече може да се вземе страната на гражданите.  Но гражданите са на страната на всичко, което се приема от Щаба.

В този смисъл ми е много интересно кого всъщност президентът представлява, когато критикува, защото аз не мога да разбера.

Вижте какво каза днес президентът ТУК

Източник: Блиц

 

Tagged

1 thought on “Харизанов: Словото на президента Радев е дребнаво заяждане към правителството. Той зове за бунт, не го слушайте, не представлява никого!

  1. Този е пример, как държавата е в ръцете на криминални типове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *