Христо Иванов се удари в гърдите: Нашето правителство няма алтернатива! Никой не може да го събори

България отблизо

Конструкцията е достатъчно сложна и с най-различни напрежения, наслагвания, но е безалтернативна. Колкото и на някой да му се иска да клати лодката, да демонстрира желание да покаже независимост от тази ситуация, няма алтернатива тази конструкция. Това заяви пред БНР депутатът от ПП/ДБ Христо Иванов.

Той подчерта, че многократно е предлагал механизмите за предварително съгласуване да бъдат оформени чрез писмен документ. По думите му това би дало усещане за яснота между ПП-ДБ от една страна и ГЕРБ от друга. Иванов призна, че има криза, но според него, ако има здрав разум, тя няма как да ескалира. Това е най-доброто правителство и най-добрата конструкция, която бихме могли да имаме при тези политически обстоятелства, категоричен бе народният представител.

Иванов посочи, че вторият вот на недоверие показва абсолютната неспособност на инициаторите да сформират алтернатива. Това е втори вот от страна на силите, които се опитват декларативно да бутнат правителството. Много от тях същевременно ходят до Руската църква да палят свещи правителството да остане и да не се стига до избори, поясни той.

Според него дори и да се стигне до нови избори българското общество не е готово да излъчи голям политически шампион. За него е изключително важно да няма модел, при който се концентрира власт и при който тя се превръща в репресивна.

По думите му хипотезата след ротацията да има министерско място и за ДПС, към момента не съществува и не е необходима. Иванов уточни, че тяхната подкрепа се е разширила по естествен начин.

Той бе категоричен, че промените в Конституцията са на дневен ред. Тази реформа е подаване на ръка към всеки, който иска да имаме модерна, ефективна прокуратура, която се ползва с необходимата професионална автономия, а същевременно се опира на подкрепата на обществото на база на готовността си да даде отчет и да търси легитимност чрез защитата на своите действия, поясни депутатът.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *