Цветанов захапа ДПС, оправда се, че не бил нарушил закона в „Апартаментгейт“ и се изкара борец срещу Борисов!

България отблизо

При всички положения не може да бъде мъж. Трябва да имаш достъп до спалнята. Да уточня и смятам, че това не е съществената тема. Влизането във вилата на президента или премиера се охранява от НСО.

Това заяви Цветан Цветанов в студиото на „Здравей, България“ по Нова телевизия.

„Абсурдно е да се качи някой и да се разнася някакъв телефон. Или премиерът, или НСО с разрешение на премиера, могат да позволят някой да се разхожда свободно с телефон“, посочи още бившият втори в ГЕРБ.

„Аз не съм нарушил закона, но се създаде обществена реакция и единствения разумен вариант бе да се оттегля. Имаше публикации и за вас, г-н Николаев. Те бяха поръчкови, като моите“, коментира той по темата „Апартаментгейт“.

Според него, има граници, които не могат да бъдат преминати. „Аз бях буфер и отнасях всичко, заради един човек, който решаваше всичко. Получавал съм подкрепа от всички тези, които сега не могат да изкажат различно мнение“, обясни Цветанов.

„Докато бях в парламента съм взимал решения и съм се противопоставял на безобразията. Не допуснах да мина границата, за да съм участник или съпричастен с тези записи, които излязоха в публичното пространство.

Бил съм против виждането на дадени хора в листите на ПП ГЕРБ. Окончателното решаване минава с подписа на председателя. Това са номинации, които вървят в страната и винаги съм защитавал структурите“, каза той.

Бившият втори в ГЕРБ хвърли и поредната бомба в ефир. Цветан Цветанов намекна за ”флиртът” между ДПС и управляващите. По думите му, ДПС са били обслужвани от всички горски в страната, а Румен Порожанов – бившият министър на земеделието, храните и горите е имал списък с имена, които да обсъди с Мустафа Карадайъ. Заради това и самият той подал оставка.

По думите на бившия втори в ГЕРБ, конкретни министри са уволнявали служители в услуга на една или друга партия.

Цветанов отново заяви, че е взел решението си да напусне редиците на ГЕРБ заради отклоняването от политиката и „мисията“ на партията.

„Ако не беше станал скандала с АпартаментГейт, може би пак щях да напусна. Това, което видях по време на европейската кампания ми даде аргументи да отида при Борисов и да поставя на масата ясно намеренията си. Това, което се случва за последната една година, харесва ли ви?“, посочи Цветанов пред „Нова телевизия“.

Той коментира и твърденията, че е замесен в скандала със снимките и записите с премиера Борисов.

„Не съм в това близко обкръжение, което може да влиза във всяка една точка и всичко което е по-интимно за един човек. Думите на Тома Биков бяха антикризисен пиар и първата реакция. Вчера видяхме пък още един кризисен пиар за тази “дама”. Това са толкова несъстоятелни тези. Не мога да бъда аз и не може да бъде мъж. Поне от тази гледна точка“, посочи Цветанов.

Под думите му, вилата се охранява от НСО. Цветанов определи като „абсурдно“ твърдението, че някой може да се качи във втората част и да разнася телефон.

„Този достъп трябва да бъде осигурен. Тезата е за отклоняване на вниманието“, категоричен беше бившият втори в ГЕРБ.

Той продължи и твърденията си по линия на Томислав Дончев и Тома Биков. Припомняме, че миналата седмица Цветанов заяви, че именно те са част от очернящата срещу него кампания преди години, като посочи, че са искали да заемат неговото място в ГЕРБ.

„За всички в партията е ясно, че това е така. Мнението ми за Борисов и Харизанов е ясно – те са заедно. Борисов искаше той да е част. Бях човекът, който настояваше Харизанов да не е в листите. Не може такъв човек да ти представлява партията. Винаги съм имал тази позиция пред Борисов“, посочи още Цветанов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *