ЧВК „Вагнер“ превзе едно от последните много силни укрепления на украинските войски в Артьомовск! Ще се смаете как

Свят

Щурмова група на ЧВК «Вагнер» в Артьомовск превзе с мощна, но и хитроумна атака, сградата на шивашката фабрика, която служеше като силен укрепен район за украинските военни.

Въоръжените сили на Украйна прехвърляха там подкрепления, за да задържат позициите си в последните градски квартали, съобщи кореспондентът на РИА Новости.

 

„Противникът беше укрепен много добре. Имаше малки мазета, тунели, подлези…Линията на отбраната беше изградена много добре и можеше да се държи дълго време. 

Затова измислихме нещо по-различно. Минахме по други, по-малко познати пътища и влязохме от другата страна на укреплението. Започнахме да ги обстрелваме и от две страни с много плътен огън», сподели един от бойците на щурмовата група на ЧВК «Вагнер» пред журналисти от агенция РИА Новости след операцията по превземането на сградата на бившата фабрика.

Той отбеляза, че след това противникът е решил спешно да напусне сградата и да я взриви.

Според събеседника на кореспондента украинските военни са считали, че предните отряди на «Вагнер» вече са в сградата и затова са искали да взривят фабричните колони, използвайки противотанкови мини по време на отстъплението.

Но…не им е останало време за това. Понеже нашия щурмови отряд беше по петите им. И ако не бяха избягали бързо, оставяйки всичко, което са сметнали за ненужно, щеше да се наложи или да се предадат, или да загинат.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *