Честито! Нови пенсии, високи заплати, ниски цени! Браво на патриотите!

България отблизо

1,2 милиона старци получиха новите си пенсии! И изхълцаха от ужас. На едни забравили да им ги вдигнат, други получили левче бонус по неизвестни причини, трети си останали със старите суми.

Работниците също се наточиха да вземат новите повишени заплати, но се оказа, че фирмите нямали пари. Трябвало да пестят за ток…

В магазините цените летят като луди, всичко скача, чак не можеш да го стигнеш.

Откакто новото правителство е на власт размахва социалната тояга както си поиска. На два пъти се повиши цената на газта.  Също два пъти вдигнаха и тази на тока.

В аптеките вече трябва да има по един реаниматор, тъй като болните като видят цените на лекарствата, получават световъртеж и сърцебиене едновременно. Поскъпнал е даже валидолът, който единствен може да ги поуспокои. За останалите илачи изобщо да не говорим.

Майките се стоварват от новите цени на детските храни и детските дрешки. Бащи се бъхтят да две места да издържат семейството, а някои направо си плюят на петите и го изоставят.

Хора осъмват с ипотекирани сметки, защото са забравили да си платят я водата, я парното, или просто са нямали пари да го направят. И жилищата им се оказват в ръцете на съдия-изпълнители.

Тук-там някой се самоубива от бедност или защото не може да се лекува, но това преминава през медиите с два реда на последна страница.

Родители продължават да викат за помощ, за да спасят болните си деца, болници стачкуват, защото нямат пари, престъпността разцъфтява като отровно цвете и постепенно обхваща  цяла държава.

Какво се случва, господа управляващи?

Нали дойдохте с голямата кошница с обещания на власт?

На лъжите на ГЕРБ сме свикнали вече!

Ами патриотите?

Какво стана с обещанията за 300 лева минимална пенсия и 1000 лева минимална заплата?

Какво стана с борбата с престъпността и мафията, или минахте на страната на мафията?

Единствено реална е борбата с шума и борбата да не падне оградата на границата.

Нали претендирахте за морал?

Къде остана вашият?

Излъгахте избирателите, докато се доберете до кокала. Каракачанов се занимава със сделките за самолетите и изчислява колко ще е комисионната, забрави за задължителната казарма, забрави за всичко, което изричаше по телевизията.

Симеонов си гледа мотелите, телевизията, събира по 16 лева от всеки, който гледа кабелна от СКАТ и си свирука. И от време на време камуфлажно скача като пале срещу властта. Ама внимава да не лае много, за да не я събори и сам да изпадне от нея.

Волен сменя памперси и от време на време дава по някое интервю, за да не го забравят съвсем.

Пълна амнезия е обхванала така наречените патриотари, които се превърнаха вместо в защитници на българското и българите, в удобни подлоги на ГЕРБ. И заработиха срещу хората, които ги избраха.

Какво се случва по света с правителство, което лъже?

В демократичните държави то си дава оставката.

Тогава в каква държава живеем?

Автор Станислава Славова,  istinata.net

Tagged

6 thoughts on “Честито! Нови пенсии, високи заплати, ниски цени! Браво на патриотите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *