Чешкият генерал Пелц: Русия бавно и методично смазва Украйна

Свят

Русия бавно и методично смазва Украйна. Това каза бившият ръководител на военното разузнаване на Чешката република генерал Петр Пелц в интервю за радио Universum.

„Русия смазва Украйна по този бавен, методичен начин. Продължаваме да доставяме на Украйна някакви пари, част от тях се губят някъде, част изобщо не стигат до Украйна, като по този начин удължаваме агонията и причиняваме нови и нови смъртни случаи”, каза още генерал Петр Пелц, цитиран от „Труд“.

„Но Китай, от една страна, винаги е бил против военни конфликти – това е тяхната позиция – защото те искат да търгуват и тяхната основа е изграждането на търговски пътища – Пътя на коприната – от Китай до Европа. И за това им трябва мир. От друга страна, те знаят, че няма как да оставят Русия да падне, защото тогава те ще бъдат следващата предполагаема хапка. Това означава, че Китай, който не само има добри контакти с Русия, но и добри контакти с Украйна и директно с президента Зеленски, може да бъде такъв играч. Но мисля, че той разбира, че те не могат да се намесят, защото Китай разбира какво иска да постигне Русия. Американската дълбока държава очевидно е решена на всяка цена да попречи на Тръмп да спечели изборите, може би дори на най-високата цена”, добави ген. Пелц.

„Русия увеличи производството на своята военна индустрия петнадесет пъти през двете години на този конфликт. Руснаците са разработили два основни типа дронове: Единият е за разузнаване – нарича се Орлан-10. Има и самия атакуващ дрон Lancet и това очевидно наистина са много мощни оръжия”, заяви Пелц.

Източник Гласове

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *