Чудо! 80-годишна жена прави шпагат след лечение с билки

Лайф зад паравана

Днес ще разкажем интересна история, която показва как понякога се случват чудеса. Наистина, зад тях често се крия последните постижения на науката. Нашият кореспондент интервюира 80-годишната Вера Карпулева, която отдавна страда от артроза на коляното. А сега благодарение на съвременното лечение може да седне в поза лотос или да направи шпагат! Възрастната жена сега изглежда страхотно и да акцентира върху своята енергия и бойна нагласа се съгласи да даде интервю и да покаже своята гъвкавост!

Вера Карпулева е родена в Софийско. Тя е типичен пенсионер. Родена е малко преди войната. След училище е завършила медицинско училище. Работила е като милосърдна сестра с изключителната си отдаденост. Точно затова има правителствени награди. Така се случи, че Вера Карпулева напуска армията и се заселва се Трънско, където започва работа с завод за производство на тухли. Какво ли не е преживяла, какво ли не е видяла – мъкнала е ръчна количка към пещите, зимата е работила в студа, докато зад гърба й бумти печката. Отпред минус 15, а отзад плюс 60 градуса.

Военната служба и тежкия труд неминуемо се отразяват на здравето на жената. Започват какви ли не болки, но най-много я измъчват ставите. Обадили се и спомени за тежките условия в казармите, студа и влагата. Разбира се и мъчителната работа в завода за тухли.

Така Вера Карпулева развива артроза на коленните стави. Известно време жената се опитва да се справи с проблема. Ходила по лекари (докато можела да ходи), старателно спазвала всички рецепти, мажела мехлемите, пила отвари и спазвала препоръките. Но болестта прогресирала. Всяка стъпка причинявала сълзи от острите болки, които изпитвала. На 70 години се предала и легнала на легло.

„Нямах повече сили за тези мъки – признава възрастната пенсионерка пред нашия кореспондент. – Реших, че по-добре да легна и да се махам вече от тоя свят.“

Като на ветеран и награждавана медицинска сестра на нея са й предлагали операция, с която да заменят болните стави с изкуствени при по-изгодни условия. Но въпреки това цената на операцията значително надхвърляла възможностите й.

„Нямах толкова пари. Освен това се страхувах от самата операция. И все пак, 75 години не са шега работа. Реших каквото става да става – спомня си Вера Карпулева.

И тогава се случва онова, което тя и до днес смята за чудо. Случайно дочух от съседката, че наскоро дошъл да работи някакъв много знаменит лекар с много опит в чужбина, който много лесно лекувал всякакви болести на ставите – остеоартрит, артрит и др. Че имал някакъв чудотворен мехлем, който вдига хора от инвалидна количка за месец. Например, този лекар излекувал роднина на кмета, човек, който преди това не ставал от инвалидната количка в продължение на десет години.

„Веднага се обадих на дъщеря си. Тя живее в София. Дойде, свърза се с този лекар и се съгласи да ми помогне“, припомня си Вера Карпулева.

А после се случи чудото. Този лекар идваше всеки ден в дома на Вера и я мажел с лечебния мехлем. Четири седмици по-късно тя успявала да става от инвалидната количка и сама да ходи до лекаря. След шест седмици ставите на Вера Карпулева напълно се възстановили от остеоартрита. Така потвърди и рентгеновото изследване.

Вляво: рентгеновата снимка на дясната коленна става на Вера Карпулева, 75 г. Хрущялната тъкан е почти напълно унищожена. Препоръките на лекарите са да смени ставата с изкуствена.
Вдясно: рентгеновата снимка на дясната коленна става на Вера Карпулева след курс на лечение с препарата Flekosteel.

 

Но това не е краят на нашата история!

„Знаете ли, след лечението, почувствах, че краката ми са като на младата сестра, която бях в армията! И започнах да спортувам – нещо, което не бях правила от 40 години. Отначало започнах с по-прости движения. Един месец по-късно започнах да скачам, после почнах да скачам на въже.“

„А след тогава реших да се опитам да направя шпагат! Тренирах един месец и го направих! Няма никаква болка в коленете. Ставите ми са като нови! Много съм благодарна на лекаря.“

Източник : Adnow

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *