Шефът на руския парламент: САЩ участват във военни действия срещу нас! Ще носят отговорност!

Свят

Ръководството на САЩ трябва да носи отговорност „за престъпленията, извършени от режима в Киев“ и да бъдат включени в списъка на военните престъпници, заяви председателят на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин, цитиран от ТАСС.

„За престъпленията, извършени в Украйна от нацисткия режим в Киев, ръководството на САЩ също трябва да носи отговорност, допълвайки списъка на военните престъпници“, написа той в своя канал в Telegram.

„Съединените щати всъщност признаха, че координират военните операции на Украйна и по този начин участват във военните действия срещу Русия,“ каза Володин. Той отбеляза, че президентът на САЩ Джо Байдън, „изисквайки да се спре изтичането на информация относно обема на разузнавателни данни с Украйна, призна, че Вашингтон е взел ключово участие в развитието на украинските бойни действия.

„Съединените щати участват във военните действия в Украйна. <…> Днес Вашингтон всъщност координира и развива военни операции, като по този начин пряко участва във военните действия срещу нашата страна“, написа председателят на Държавната дума. Той отбеляза, че не става дума само за доставка на оръжие и техника.

Вашингтон и европейските членове на НАТО снабдяват Киев с тежки оръжия, а сега се оказа, че предоставят и разузнавателна информация на ВСУ. Въпреки това Съединените щати и техните съюзници многократно отричат участието си в конфликта.

Представители на САЩ заявиха, че Съединените щати са предоставили разузнавателна информация на Украйна, за да помогнат за противодействието на руската атака, но отрекоха, че това разузнаване включва точни данни за насочване на ракетни удари.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *