ШОК от последните минути: Борисов СЕ ИЗВИНИ на Радев! Ето КОЙ го ПРИНУДИ! Вижте ТУК!

България отблизо

Най-накрая премиерът Борисов и транспортният министър Московски признаха, че Евросъюзът не само прилага двойни стандарти по отношение на България, но и с всички сили пречи на нашата икономика да се развива.

Повод за това тяхно „героично“ и „епохално“ откритие стана един пакет от нови „изисквания на еврочиновниците, предложени от Франция, за така наречената „транспортна мобилност“.

Казано с думи прости, ЕС в лицето на Франция се опитва да затвори пазара  на труда за нашите и другите източноевропейски международни шофьори. Защото сегашната „Европейска директива за работната сила“ позволява като се обяви търг, примерно във Франция, този търг за бъде спечелен от български или други източноевропейски шофьори, които предлагат на работодателите в богатите страни по-евтина работна ръка в сравнение с онази, която е на разположение в техните собствени страни. В случая, във Франция.

Затова Европейската комисия, по предложение на Франция, започва да поставя разни измислени изисквания за работа към нашите шофьори. Чиято цел е да се увеличат разходите на фирмите за командировка и издръжка и други такива. И фирмите принудително да фалират. Например се иска шофьорите да спят в хотели или мотели. Не им се позволява да прекарат повече от две седмици в чужбина, затова трябвало да се връщат в родните си страни, независимо дали са свършили възложената им от чуждия работодател работа. Което на практика не само повишава разходите на източноевропейските фирми, но и прави съвсем невъзможно наемането на шофьори от Източна Европа. За какво му е на работодателя човек, който на всеки няколко седмици трябва да търчи до родината си и после след определен период да се връща пак. Само че работата няма да го чака и междувременно някой друг трябва да я свърши.

Ето как рухва още един мит. За така нареченото свободно движение на работната сила в рамките на ЕС. Защото днес шофьорите ще бъдат изхвърлени от западния пазар на труда. А утре това ще се отнася за някоя друга категория работници. И така, докато не изхвърлят от западните страни всички гастарбайтери, които пречат на местните западни работници и профсъюзите, които ги защитават.

Ако се приеме такъв „европейски“ закон, то 12 500 български фирми и превозвачи са заплашени от фалит. А наетите от тях повече от 100 хиляди работници ще останат без работа.

Това вече не е само двоен стандарт, както при храните, които западните фирми внасят в източноевропейските страни, включително и в България. И които се оказват ГМО-та с много по-лошо качество от същите храни, които се продават на Запад, но за сметка на това с много по-високи цени.

Така добричкият ЕС се опитва на практика да ни тъпче с боклуци, които водят до повече болести и смъртност на населението в източноевропейските страни. А това вече не е само двоен стандарт. Не е и само разрушаване на икономиките ни, защото тези работници в чужбина носят не малки приходи и в България.

Това си е чист геноцид. Унищожаване на източноевропейското население. С лишаване от правото на труд в рамките на ЕС. И с насилствено тъпчене на пазара и хората с боклуци, които в повечето случаи са или отровни, или не съвсем безвредни.

Затова, най-накрая Борисов, с половин уста, заявил, цитиран от news.bg, че правителството заставало зад пакета за мобилност на ЕС, но щяло да защитава интересите на българските работници. В задачата се пита как ще ги защитава, ако не се промени изцяло, или не се премахне този „пакет“?

Московски пък бил изненадан от заложените рестрикции. И горчиво се жалва, цитиран от news.bg, че Франция демонстративно блокирала преговорите. И искала насила да наложи „нововъведенията“.

Ами че сега ли се сетихте бе, аркадаши? ЕС унищожава икономиката и хората в България от поне 20 години. А вие сега „изведнъж“ открихте Америка.

И защо тогава Борисов и целият му антураж скачаха злобно на президента Радев? И защо го наричаха „разрушител на ЕС“ и „човек, който нямал евроатлантическа солидарност“?

А Румен Радев само защитаваше българските интереси. Нещо, което сега сълзливо и страхливо, се опитват да дадат видимост, че правят, Борисов и сие.

Хайде сега Борисовци, като сте толкова бавно загряващи, отивайте и целувайте ръка на президента Радев. Падайте ничком на пода и го молете за прошка, заради помията, която изсипвате върху него.

Макар че поразиите, които направихте на България, защитавайки интересите на ЕС, изискват незабавна оставка. И Народен съд.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

5 thoughts on “ШОК от последните минути: Борисов СЕ ИЗВИНИ на Радев! Ето КОЙ го ПРИНУДИ! Вижте ТУК!

  1. Нито може да се приеме изцяло френското предложение,нито пък да остане сегашното положение.Промените,които трябва да се направят да са в посока повишаване на сигурността на транспорта.Не може да очакваш от един хронически недоотпочинал шофъор да бъде безопасен водач.Българинът за пари поставя на риск,както собствения живот и здраве,така и тоя на околните.Колко АП стават с тирове (турски най-вече) по пътищата само в БГ.Почти ежедневно!По известни причини-бързане,преумора.

  2. А вие вижда ли сте мизерните хотели стаи по няколко човека заедно най различни и без топла вода с обща баня е това ли е почивката пък за камиона и багажа ти няма гаранция

  3. Да, наистина, Европа се превърна в морална и нравствена КОЧИНА И КЛОАКА! Заради безбожниците политици и мракобесните олигарси! ,,СИТ ТЪРБУХ, ЗА БОЖИЕТО СЛОВО ГЛУХ!“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *