Щабът на Мая Манолова: ГЕРБ бе на път да загуби! Ще искаме касиране на изборите!

България отблизо

Изборният процес бе опорочен с купен, административен и корпоративен вот, съчетан с грозни изборни манипулации.

Досегашният кмет на столицата печели състезанието с 49,98 процента от гласовете срещу 45,13% в полза на опонентката й.

Подобен резултат се разминава много сериозно с резултата от екзит половете, който различни медии публикуваха във вчерашния изборен ден. Разлика от 4,85% нямаше в нито едно от допитвания, а почти през целия ден Фандъкова „водеше“ с 10 – 18%.

Това заяви днес председателят на Инициативния комитет, издигнал Мая Манолова като граждански кандидат за кмет на София, Никола Вапцаров.

Какво означава резултатите от екзит пола да се различават много сериозно от резултатите, обявени при 100% преброяване на протоколите? 

Ами много просто. Това е изборна манипулация, която цели да покаже, че предимството на Йорданка Фандъкова пред Мая Манолова е толкова смазващо, че който и да гласува няма да може да промени резултата. А такова непряко внушение е много опасно, понеже цели да откаже избирателите да отидат до избирателните урни. Това представлява и грозна изборна манипулация, която е много сериозно основание да се обявят изборите в София за невалидни.

Към този факт се прибавя и отказът на Общинската избирателна комисия в София да допусне в зала „Арена Армеец“ председателя на Инициативния комитет, който издигна Мая Манолова за кандидат-кмет. А в „Арена Армеец“ се обработваха протоколите, които дадоха нищожна преднина на Йорданка Фандъкова пред Мая Манолова. Именно тази нищожна преднина с по-малко от 5% сега е обект на сериозни съмнения, понеже вотът бе опорочен и манипулиран.

Точно това заяви при гласуването на балотажа и президентът Румен Радев. Той дори предупреди ГЕРБ, че ще иска нов анализ на изборния процес, защото и според него, вотът бе компрометиран.

istinata.net        

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *