Адвокат Марковски: Законно е да си купиш апартамента евтино, за платиш по-малко разноски. Не разбирам защо е този шум!

България отблизо

„Когато се продават недвижими имоти, в много голяма част се продават на данъчна оценка. Това води до притеснение в стабилността в правния мир. Когато имотът е много скъп, хората около сделката си делят разноските, за да се плаща по-малко“. Това каза пред БНТ адвокат Марин Марковски.

„При една съборена сделка се връщат парите, които са дадени и на практика купувачът ще загуби. Мерки обаче не могат да се вземат. Думата скандал възбужда любопитство и желание. Вторачват се в тези събития, за да избягат от ежедневието си. Известни личности са разпнати като робите на Спартак по пътя за Рим. Сделки им са законни, защото в тях има две страни – колко може да плати купувачът, и на каква сума ще се съгласи продавачът“, каза още юристът.

„При въпроса за морала – всеки трябва да отговаря за себе си, но сделките с имотите са напълно законни. Не защитавам хората, които са виновни, но те трябва да бъдат внимателни. Ако кихнат, веднага може да се напише, че са настинали, защото имат вили в Пампорово“, каза още Марковски.

Намесването на тежката артилерия в „Апартаментгейт“ означава няколко неща.

Едното е, че някой от новоимотниците е наел човекът, който се занимава с най-тежките криминални случаи, за да го защитава при евентуален съдебен процес.

Второто, че вече се плаща на кого ли не, за да изкара сделките в рамките на нормалното.

Третото е най-плашещо.

Адвокат ни съветва от трибуната на Национална телевизия как да мамим държавата, като си спестяваме от държавни такси и данъци.

А това означава, че Цецко и останалите са лъгали.

И не кого да е, а данъчните.

Спестили са си пари за сметка на народа.

Това не е ли престъпление, адвокат Марковски?

Станислава СЛАВОВА Istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *