Борисов с пръв коментар за осъждането му от Елена Йончева. „Жертва съм на конспирация!“

България отблизо

Премиерът Бойко Борисов се закани, че  ще обжалва делото, по което  бе осъден за лъжливи твърдения и обиди от журналистката Елена Йончева

Адвокатът на премиера  Марин Марковски каза, че  решението на  съда било съдебна грешка и твърдо заяви, че ще обжалва на втора инстанция, съобщава „Дарик“.

„Съдебното решение на Софийския районен съд за мен е съдебна грешка и г-н Бойко Борисов е осъден  без доказателства и без законно основание. Предполагам, че са намесени някакви политически симпатии и пристрастия, обаче и  съдиите ни не са  съвършени хора. По друг начин не мога да си обясня тази присъда, тъй като за мен  доказателствата са, че г-н Борисов не е извършил нещо нередно и няма никаква обида в изказванията му.

Затова ние ще обжалваме. Сигурен съм, че втората инстанция ще ни даде пълната възможност да представим нашите доказателства, че е извършена съдебна грешка, която ще бъде поправена и справедливостта ще възтържествува“ каза убедено адвокатът на убийците и най-големите престъпници у нас.

Бойко Борисов и ГЕРБ бяха  осъдени да платят 5000 лева на депутатката от БСП и журналист Елена Йончева. Решението бе на съдия Иво Вътев от Софийския районен съд. Йончева заведе дело срещу Борисов и ръководената от него партия,  заради изказвания  на Борисов по време на предизборната кампания миналата година. Тогава на партийно събиране пред много хора той заяви в Бургас, че Елена Йончева и „изяла“ милиони държавни пари, за да си прави  репортажите зад граница и е била финансирана пряко от бюджета.

Тогава Йончева извади документи, че не е получила нито лев от БНТ за командировките си, ръководството на телевизията подкрепи думите й, а тя обяви,  че ще съди премиера за клевета и съзнателно уронване на престижа й по време на кампания.

Решението на съда е от 17 май и  Борисов и ГЕРБ са осъдени да платят солидарно на Йончева  обезщетение от 5000 лева, както и разноски по процеса.

В няколко сайта вчера бе написано, че Борисов бил бесен от решението и заявил, че е жертва на конспирация от негови политически противници, които целели да го дискредитират.

Искат и да си дам оставката, ама много ще чакат, няма да им направя този кеф, коментира типично в свой стил премиерът.

Станислава Славова , istinata.net

Tagged

9 thoughts on “Борисов с пръв коментар за осъждането му от Елена Йончева. „Жертва съм на конспирация!“

  1. Спомнете си казуса „Ало, Танов“! И тогава Борисов беше „жертва на конспирация“! Явно това говедо само Народен трибунал ще го осъди.

  2. Когато грандоманията говори, човека загубва чувството на себе уважение!

  3. Губи не „чувството на себеуважение“ , а изобщо губи ЧУВСТВО ЗА РЕАЛНОСТ. За това всичко писано срещу него (и то основателно) за него е „конспирация“.

  4. неГовият съратник ЦеЦу го оправдаха на трета инстанция. така че, докато сме на власт всички са с нас?

  5. ЗНАЕ СЕ , ЧЕ СИ ЖЕРТВА , НО НЕ НА КОНСПИРАЦИЯ , А НА ПРИРОДАТА! КАТО ЧОВЕК НЕ МОЖЕШ ДА НАДСКОЧИШ СЕБЕ СИ, ЗАЩОТО АКЪЛА ТИ НЕ Е ЧАК ТОЛКОВА!

  6. Не зная колко трябва Борисов да плати на Елена Йончева, но той и министрите му, трябва да върнат всичко крадено, изядено и погубено от тях и заради тях. Трябва да останат голи като пушка, до просешка тояга.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *