Активираха БОЕЦ на протест – днес искат отстраняване на Калин Стоянов, утре – оставката на Главчев

България отблизо

Граждани настояват Калин Стоянов да бъде отстранен от поста министър на вътрешните работи. Протест с такова искане започна около 18:30 часа пред МВР. Ако Стоянов остане министър, гражданите заявяват, че утре ще искат и оставка от Димитър Главчев, отново в 18:30 часа пред Министерския съвет.

Стоянов бе министър на МВР в кабинета „Денков“, а след това стана ясно, че ще остане министър на вътрешните работи в служебния кабинет, представен от номинираният за служебен премиер Димитър Главчев.

„Калин Стоянов е отговорен за купуването на гласове по време на местните избори“, посочват организаторите на протеста – сдружение БОЕЦ, като заявяват, че имат данни за това.

 От БОЕЦ посочват във ФБ, че в събота са информирали Главчев, че разполагат „с данни за лично участие на Калин Стоянов в прикриване на схеми и лица за купуване на гласове и поискахме среща с него“.

 

„Главчев се крие и до момента няма реакция. Това за нас е доказателство, че Главчев е приел поръчката на ГЕРБ и ДПС да организира едни купени и манипулирани избори“, пишат още от организацията.

„Ако до тази вечер (днес) няма отговор и реакция на Главчев за смяната на Калин Стоянов с приемлива фигура, която да осигури честен вот, то във вторник (9 април) от 18:30 ч. се събираме пред Министерски съвет с искането за две ОСТАВКИ: НА ГЛАВЧЕВ И НА КАЛИН СТОЯНОВ, ЗА ЧЕСТНИ ИЗБОРИ!“.

„Главчев ще бъде първият премиер в историята на България, чиято оставка е поискана в първия му работен ден, и първият служебен премиер, свален с протести! Не може и няма да позволим гласовете ни да бъдат откраднати!“, казват от гражданското сдружение.

Протестът днес беше пред МВР. В случай, че Калин Стоянов бъде назначен за служебен вътрешен министър, утре гражданите ще искат остаква и от Главчев.

„Отговорен е за схемите с Нотариуса, по които мълчи и крие истината“, посочват още от БОЕЦ.

„Ако Калин Стоянов остане на поста си, то МВР ще участва пряко в тези избори, които ще бъдат опорочени, купени и манипулирани, а полицията ще пази купувачите на гласове и техните господари и схеми“, посочват организаторите на протеста.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *