Александър Дугин: Идват СЪДБОНОСНИ дни за СВЕТА! Намираме се в недрата на СТРАХОВИТ вулкан, който избухва! Вижте ТУК!

Свят

Съветникът на руския президент Владимир Путин и световноизвестен философ Александър Дугин заяви, че аферата „Скрипал“ и имитацията на химическа атака в Сирия, са поредните аргументи на САЩ, за да започнат Трета световна война.

И тези ужасяващи предсказания на лидера на Международното евразийско движение изглеждат все по-реални на фона на истеричната русофобска агресия, която Западът раздухва с бясна сила.

И наистина, не минава ден, в който САЩ или Великобритания, или колективният Запад да не обявят нови антируски санкции или друга провокация. В последната минута научаваме, че два бойни кораба на САЩ, натоварени догоре с ракети „Томахоук“ са вече в източната част на Средиземно море, близо до границите на Сирия. Това са ракетните разрушители „Доналд Кук“ и „Портър“.

Любопитното е, че и двата кораба претърпяха „инциденти“ в Черно море при среща с руските изтребители, и сега явно са решили да се реваншират като стоварят цялата си ужасяваща мощ върху главите на сирийската правителствена армия и мирното население в тази страна.

Сега е съвършено ясно, продължава Александър Дугин, че колективният Запад – Америка, Англия, Израел, ЕС, искат да започнат истинска, пълноценна Трета световна война. И това е защитна реакция на Запада, целяща да минимизира колосалните успехи на Руската федерация в Сирия.

И колкото и да е странно, опитите на Запада да започне нова световна война, са изключително логични, защото другите сценарии не му носят никаква полза. Днес всички мислят, че това е абсурдно, невъзможно и нерационално. Но е точно обратното. Това е, твърди Дугин, единственото възможно и рационално решение от гледна точка на глобалистите.

И светът никога не е бил толкова близо до Трета световна война. Ще започне ли тя? Днес никой не може да каже. Но ситуацията за пръв път е наистина сериозна. И всичко сочи, че Западът наистина иска да започне Трета световна война. Защото ако не я започне, това ще означава край на неговата световна хегемония, завършва Александър Дугин.

На същото мнение е и Андрей Иванов, директор на Центъра за стратегически анализ към Института за иновационно развитие. Вижте какво става около нас, казва той. Руската федерация е напълно обкръжена от американски военни бази, които са насочили ядрените си бойни глави към нас. И само чакат повод.

А поводи днес има в изобилие. Осигурени от ЦРУ, МИ-6, Мосад и която още се сетите западна разузнавателна служба. Те се опитват да превърнат Русия в образа на злото и врага. РФ не бе допусната на Олимпиадата, а това е нещо, което по-рано никой не можеше да си представи. Нашите лекоатлети бяха напълно дисквалифицирани. Следва измисленият скандал със Сергей Скрипал, който трябва да покаже, че Русия е зло и тя убива хората с отровни вещества направо на улицата. САЩ въвеждат санкции. Нажежават обстановката в Сирия с фалшивки за използване на химическо оръжие и недопустими изказвания по адрес на президента Владимир Путин и Русия. Веднага след това изпращат кораби на Шестия американски флот в непосредствена близост до бреговете на Сирийската арабска република.

Буквално всеки нов ден носи някакво ново злостно „изобретение“ на колективния Запад, насочено срещу Русия, продължава Андрей Иванов. Защо се получава това? – задава най-важния въпрос той. Много просто. Защото сега в света се появиха коалиции, които по-рано не бяха възможни. Появи се БРИКС. Лидерите на Русия, Северна Корея и Иран водят преговори, които могат да завършат със създаване на нова коалиция. Близостта между Русия и Китай в политическата, икономическата и военната област се увеличава с всеки изминал ден.

С други думи, ние сме свидетели на агонията на предишния Световен ред, който губи хегемонията си и се опитва да съхрани отминалото си могъщество с помощта на силата и принудата. От друга страна възниква нов глобален проект, основан на сътрудничеството и взаимното уважение. Между тези два полюса се създава огромен конфликтен потенциал. И в тази ситуация е нужен само един малък, незначителен, измислен повод, за да избухне лавината от ненавист и омраза, посочва директорът на Центъра за стратегически изследвания Андрей Иванов.

Но какво прави Русия в тази ситуация? Руската федерация се готви да отговори на всякакви предизвикателства. И засега това се получава. Ние демонстрираме спокойствие, но и твърда решителност в защита на нашите интереси и интересите на нашите партньори. И точно затова САЩ и ЕС засега не преминават границата. А нашето спокойствие ги плаши, понеже те се опитват да си представят какви ли още изненади сме им подготвили. И дали някоя от тях няма да стане последна за САЩ и Запада като цяло, резюмира Андрей Иванов.

САЩ се опитват да спасят своето господство над света. Въпросът е докъде са готови да стигнат, заради това?

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged