Американският „ангажимент“ към Украйна се изпарява: Байдън извика Зеленски във Вашингтон!

Свят

Президентът на САЩ Джо Байдън започна разговори с украинския си колега във Вашингтон, тъй като Белият дом счита, че войната е навлязла в нова фаза, съобщава CNN.

 

„Президентът наистина вярва, че с наближаването на зимата и навлизането в нова фаза на войната, сега е подходящ момент двамата лидери да седнат лице в лице и да разговарят“, заяви говорителят на Държавния департамент на САЩ Джон Кърби.

По неговите думи, по време на разговорите, президентите ще обсъдят продължаването на военната и икономическата помощ от САЩ, запазването на санкциите срещу Русия и въпросите за уреждане на конфликта.

Това също така ще даде възможност на Байдън и висшите американски служители да разберат как Зеленски гледа на развитието на конфликта, и да изложат гледните си точки пред него, за това, какво е необходимо да се направи, за да се сложи край на войната, пише CNN.

Тази визита е знакова с това, че първо сега не е време Зеленски да прави посещения на куртоазия. Второ, за пръв път в САЩ споменават за необходимостта от „уреждане на конфликта“ и „слагане край на войната“.

Защо е това? Ами много просто. Понеже във Вашингтон ясно разбраха, че Украйна всеки момент ще рухне под силата на руските удари. А предстоящият нов руски удар ще превземе цялата страна и ще я подчини на волята на Русия.

И точно в опит да избегне неизбежното, Белият дом извика Зеленски, за да му втълпи, че трябва да започне преговори с Русия. Ангажиментите на САЩ към Украйна се изпаряват. След Нова година ще видим как Зеленски изведнъж ще иска преговори с Русия.

Проблемът е само един. Всичко това става твърде късно. Русия вече няма да позволи на Запада да запази дори минимална част от Украйна, понеже това ще е нова опасност за националната сигурност на РФ.

Превод и редакция: БЛИЦ!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *