Американски експерт разкри виновен ли е за нещо Путин и кой започна войната в Украйна

Свят

Илон Мъск в Twitter подкрепи мнението на икономиста и инвеститор Дейвид Сакс (да не се бърка с Джефри Сакс), че украинската контраофанзива се е оказала провал и Белият дом ще постъпи с Киев по същия начин, както с Афганистан.

 

Сакс смята, че конфликтът ще завърши в задънена улица или с победа на Русия. В същото време той посочва, че се появяват нови доказателства, че мирното споразумение е било постижимо в самото начало на войната, съобщават световните издания.

Според него подкрепата на Джо Байдън за Украйна може да заплаши да повтори афганистанския сценарий, когато „американците в продължение на две десетилетия бяха убедени, че страната им печели“, но този мит беше разсеян, когато правителствените сили „паднаха в рамките на няколко седмици“.

„За съжаление изглежда, че в Украйна се движим в подобна посока. Единственият въпрос е колко дълго Байдън ще може да поддържа избраната от него прокси война, която лесно можеше да бъде избегната.“

„Добре казано“, коментира публикацията Илон Мъск.

Сакс никога не е следвал конвенционалната позиция в САЩ

Така, говорейки на форум в Германия, той казва: „Смятам, че войната започна преди девет години, а не миналата година. Мисля, че започна през февруари 2014 г. Започна с насилственото сваляне на президента Янукович, което отдавам до голяма степен на участието на САЩ в операцията за смяна на режима в Украйна.

И според мен това беше тласъкът за началото на тази война, което означава, че ние всъщност сме свидетели на прокси война между САЩ и Русия. Освен това и двете страни играят на силно изострените етнически противоречия в Украйна.

Украйна е държава, разделена етнически и исторически. Но това означава, че има конкуренция между САЩ и Русия за контрол, за влияние, дори за военни бази и за съюза САЩ-НАТО.

И аз виждам липса на здрав разум и от двете страни, но тъй като съм американец, ще се съсредоточа върху липсата на американски здрав разум като абсолютно централен фактор.

Ако САЩ имаха разум, и под САЩ нямам предвид американския народ, той никога не е питан за нищо. Всичко, което се случва в момента, няма нищо общо с американския народ.

За това е виновна само малка група във Вашингтон, намираща се на власт. Можете да го наречете военнопромишлен комплекс. Това е справедливо название. Те нямат здрав разум. И ние сме във война поради липса на благоразумие.

Не мисля, че Путин е виновен за нещо или играе важна роля в това . Не мисля, че това е някаква идея за пресъздаване на Руската империя. Между другото, чуваме много неща в основните медии, които според мен са напълно неверни“, заявява Дейвид Сакс.

Tagged

1 thought on “Американски експерт разкри виновен ли е за нещо Путин и кой започна войната в Украйна

  1. Ще им дойде акъла, но късно. Чудно е чужденците които отиват на фронтовата линия къде им е акъла.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *