Американски полковник предрече пълен разгром на ВСУ в Донбас и цяла Украйна!

Свят

Факт е, че САЩ превърнаха Украйна във военен полигон, заяви пред Fox News бившият американски полковник Дъглас Макгрегър. По неговите думи, американският президент е сгрешил, мислейки, че агресивната политика и развитието на пряк конфликт близо до руските граници ще позволи на Вашингтон да има предимство в по-нататъшните преговори с Москва.

„Страхувам се, че единственото нещо, което правим, е ескалация на напрежението с Русия. Сражаваме се до последния украинец. Точно така! Президентът и неговите съветници вярват, че по един или друг начин ще се озоват на масата за преговори, където те ще могат да диктуват условия на Москва, но това няма да се случи“, каза Макгрегър.

Макгрегър, който е участник във войната в Персийския залив, прогнозира, че въпреки военната помощ от над 1 милиард долара в оръжия за Украйна, платена от американските данъкоплатци, това няма да е достатъчно, за да обърне ситуацията. Той оценява случващото се като истинска катастрофа и предрича „пълен разгром  и изтребление на украинските войски в битката за Донбас, както и в цяла Украйна“.

„Войските на Путин показаха, че техните основни интереси са не само в източната половина на Украйна“, отбеляза още Макгрегър.

„Руснаците никога не са се интересували само от река Днепър. Те винаги са били заинтересовани да унищожат украинските сили – тази работа е почти приключила“, каза той, имайки предвид реката, която разделя Киев. „Така че според мен, тъжната истина по въпроса е, че това е прокси война, в която изпращаме голям брой украинци да загинат без  никаква надежда, че това ще доведе до нещо добро за тях“, заяви още полк. Макрегър.

Превод и редакция: БЛИЦ!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *