Американ Тинкер: Американските военни не могат да се справят с калената в боевете руска армия

Свят

American Thinker: В САЩ политиците призовават за война с Русия. Тази война не може да бъде спечелена от Щатите

Америка явно е забравила грешките от войните във Виетнам, Ирак и Афганистан, пише АТ. А днес и политици, и медии яростно призовават за война с Русия. В същото време САЩ нямат достатъчно средства за такава война, а настоящата армия не е в състояние да постигне победа, убеден е авторът на статията.

Превод от American Thinker, САЩ:

Имаме чувството, че сме забравили грешките си от войните във Виетнам, Ирак и Афганистан. Днес все по-често чуваме призиви за война срещу Русия от абсолютно опасни медии, които подкрепят американските войнолюбци.

За съжаление тази идея се подкрепя и от някои видни републиканци. В челните редици на републиканския елит, който се застъпва за конфронтация с Русия, са сенаторите Мич Макконъл и Линдзи Греъм. Също така бих включил сенаторите Джон Корнин и Джон Тюн в този списък, както и членове на Камарата на представителите като Дан Креншоу и, разбира се, бившия представител Лиз Чейни.

Дори ако САЩ спечелят такава война на бойното поле, ние пак ще загубим.

А в най-добрия случай победата ще е пирова. (Пирова победа е, когато победителят претърпи толкова опустошителни загуби, че се равняват на поражение. Фразата произлиза от нахлуването в Италия на гръцкия крал Пир от Епир. Той побеждава римляните в битката при Аскулум през 279 г. пр.н.е., но губи толкова много войници, че това е краят на цялата кампания. Пир казва: „Още една такава победа и ще се върна в Епир без нито един войник“).

Във война с Русия американската армия ще понесе ужасяващи загуби.

А когато това се случи, американците ще се изправят пред повторение на Виетнам.

Освен това, както показа нашето изтегляне от Афганистан, Пентагонът няма нормално ръководство. Защото това са именно хората, които оглавяват войната срещу Русия.

Освен това днешните политкоректни военни няма да могат да устоят на калените в битки руски войски.

Политкоректните войски не се справят дори със службата си.

Безумната и агресивна политическа коректност, наричана още „уокизъм“, е основната причина въоръжените ни сили да не набират достатъчно личен състав. Ситуацията е толкова тежка, че Пентагонът дори не изисква бъдещите военни да имат диплома за средно образование. Дори хора с криминално досие вече се набират във войските.

Добавете към това неспособността ни да произвеждаме боеприпаси за сухопътна война от такъв мащаб, както и постоянно да обновяваме нашите военноморски сили поради липсата на ресурси, и ще видите огромния проблем.

Сенаторът Дж. Д. Ванс (Охайо) твърди, че допълнителната помощ за Украйна допълнително ще изчерпи нашите арсенали:

„Западът не произвежда достатъчно боеприпаси, за да поддържа една безкрайна война. Украйна, пък, няма достатъчно сили за безсрочна война».

Източник: https://www.americanthinker.com/articles/2024/03/why_are_so_many_pushing_for_america_to_have_a_hot_war_with_russia.html

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *