Анализатори разкриха защо Радев бави консултациите и дали Стефан Янев може да бъде спойка между партиите!

България отблизо

Политическият анализатор Кристиян Шкварек смята, че шансовете за съставяне на кабинет по начало са минимални, защото партиите не могат да се разберат.

 

„Радев прави услуга на хората като не насрочва изборите за януари или февруари, когато обстановката ще бъде катастрофална за предизборна кампания, а активността – още по-малка.

Намираме се в предизборна кампания, консултациите при президента са част от нея, такава ще е и комисията за Избирателния кодекс. Не давам дълъг живот на парламента“, заяви той.

По думите му, партия „Български възход“ на Стефан Янев не би направила здрава спойка, ако получи третия мандат.

Веднага прави впечатление нетипичният за консултации остър тон. Може би не трябваше да се обсъждат темите, поставени от Радев. Той е имал идея да води разговора в тази посока. Новината е, че продължава с тактиката си „бързай бавно“. Това каза за „Твоят ден“ социологът Елена Дариева

„Радев зададе рамки за връчването на третия мандат, като минимизира шансовете да се реализират първите два. Предстои да разберем дали ще се стигне до комисия, която да разгледа промените в ИК. Има разнобой в сроковете, които си поставят – за ГЕРБ е една седмица“, посочи тя. И допълни, че всички вкупом може да излязат виновни, че отиваме на предсрочни избори.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *