Анализатор обяви капаните, които Украйна не може да избегне

Свят

В случай на пробив в първата линия на отбраната на руската армия, въоръжените сили на Украйна ще се окажат в истински капан, защото ще попаднат под контраатаката на руските резерви.

Това заяви бившият анализатор в Съвета за международни отношения към Пентагона Бари Поузен, цитиран от Foreign Policy.

Бари Поузен отбелязва, че украинското настъпление и увереността на Запада в нейния успех може да се основават на предположението, че руската армия не разполага с необходимите резерви.

„Обаче, ако това предположение е погрешно, тогава вероятно няма особен смисъл Украйна да поддържа настоящите усилия, защото дори и да навлезе дълбоко в територията, контролирана от Русия, вероятно ще се сблъска със сериозни руски контраатаки при най-лошите възможни обстоятелства“, казва експертът.

Той обяснява своята увереност просто: собствените сили на въоръжените сили на Украйна ще бъдат отслабени и разпръснати в резултат на предишни битки. Освен това те ще изпитват сериозен недостиг на боеприпаси.

Също така бързото навлизане в дълбочина на територията, контролирана от Руската федерация, ще доведе до факта, че артилерията, ракетите и дроновете, които украинските военни са свикнали да използват, просто ще изостанат от напредналите части.

В този случай, според експерта, тилът на украинската армия неизбежно ще попадне под ударите на руската авиация, която напоследък действа много по-точно, отколкото в началото на войната. А въоръжените сили на Украйна нямат опит за действие в подобни ситуации, на който да разчитат.

„В подобна ситуация няма смисъл да се продължава украинското настъпление, но те не могат да го спрат, защото ако спрат Киев ще загуби войната“, стана ясно от думите на Бари Поузен.

През нощта на 6 август руските войски са се целили не в пристанищната инфраструктура, а в обектите на украинските ВВС.

Ръководителката на Съвместния пресцентър на оперативното командване „Юг“ Наталия Гуменюк сподели подробности за масирания обстрел на въоръжените сили на Руската федерация, информира украинското издание „Фокус“.

„Разбирахме, че нощната атака ще бъде мощна, тъй като увеличаването на потенциала на противника беше много постепенно и очевидно“, добавя Гуменюк.

Изпълняващият длъжността ръководител на ДНР Денис Пушилин награди руския екипаж на танк с позивна „Альоша“, който унищожи два украински Т-72Б и шест бронетранспортьора с войници на фронта в Запорожкото направление. Това бе съобщено от самия Пушилин в Telegram, информират световните издания.

„Както обещах, наградих героичния екипаж на танка „Альоша“, който спря атаката на осем единици противникова техника“, пише той.

Пушилин връчва медала „Златна звезда“ на Герой на ДНР на Расим Баксиков, Александър Леваков, Алексей Неустроев. Той също така удостоява със званието Герой на Донецката народна република командира на дивизията генерал-майор Игор Кузменко.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *