Андрей Гюров за списъка ”Габровски”: Има много ясен, построен мост между Банкя и президентството, зад кабинета наднича…Радев

България отблизо
”Обявеният кабинет на Николай Габровски, който видяхме сега, само доказва, че това предложение за експертност в правителството е само един смокинов лист на вече договорени скрити коалиции.
Както се вижда от голяма част от имената на експертите, те не са независими, а са от банките за кадри на Тройната коалиция, на ГЕРБ, на ДПС и на президента Радев. … Вече много ясно виждаме, че има един много ясен, построен мост, между Банкя и президентството. И той вече не е само построен, а и скрепен.

Това каза пред БНР председателят на ПГ на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров и потвърди позицията на ПП да не подкрепи кабинет, създаден с мандата на ГЕРБ-СДС.

 

„Имената в кабинета „Габровски“ са от банките на модела, който ние като партия дойдохме да разградим. И не защото имаме против самите партии ГЕРБ и ДПС, а защото искаме българите да вярват, че за България име едно по-добро бъдеще и за да можем да го постигнем, трябва да променим този модел“, коментира още Гюров.

Той припомни, че в миналото такива експертните кабинети са се проваляли точно по линия на независимостта им:

 

„Моделът, по който е съставено това правителство, и хората, които са в него, не предвещават успешен мандат. … Ние (ПГ на ПП – б.р.) ще бъдем единни в гласа против тази конструкция на кабинета „Габровски“.

 

Според председателя на ПГ на ПП т.нар. игра с кворума не е работещ вариант за излъчване на правителство:

 

„Ако този кабинет е толкова експертен и независим, за да може да събере подкрепа, не виждам причина това да става през процедурни хватки“.

Tagged

1 thought on “Андрей Гюров за списъка ”Габровски”: Има много ясен, построен мост между Банкя и президентството, зад кабинета наднича…Радев

  1. Хайде стига с този Радев!Навсякъде виждате или Путин или Радев!Оправяйте се и правете кабинет или се махайте от политическия небосклон!Радев им е виновен за всичко….аман!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *