Андрей Райчев: Изгонването на седемдесетте руски дипломати беше пълна безсмислица!

България отблизо

В момента наблюдаваме позиционна игра, в която противниците по много интересен начин се ориентират към различни цели. Те играят за образ, без да правят никакви сметки. Засега обаче не успяват. Това заяви социологът Андрей Райчев в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

 

„Предишните управляващи станаха дясната сила в България с изгонването на руските дипломати. Това беше чиста безсмислица. От гледна точка на това, че България попадна във фокус, в който са Полша, Литва и Латвия. България е най-русофилската страна в ЕС. Да се правим на втори Зеленски бе излишно“, обясни той.

По думите му сега „Продължаваме промяната“ правят доста рискован ход. Те досега живееха в една много благоприятна ситуация, в която от ляво и дясно нямаха критици, но сега ще получат десен критик в лицето на „Демократична България“. Те откриха още един фронт. Те се чувстват силни и играят за победа на изборите. Същото е и при Борисов. Двете формации се идентифицират като основни противници. Това за Борисов е успех, защото доскоро той беше в отбрана – сега при него няма отбрана, а маневри. Най-важният въпрос е кой ще бие пръв сервиза. Нещата отиват натам, че Борисов ще го направи“, смята социологът.

„При ДПС има един голям проблем – емиграцията се увеличава. Те трудно вече се борят за 300 000. Те не се изявяват като ярка опозиция и изчакват. Това е класическото им поведение. В лицето на г-н Пеевски те са сатанизирани несправедливо“, заяви Андрей Райчев.

Електоратът на ДПС намалява заради хората, които заминават в Европа. Трудно могат да съберат 300 000 души. Ахмед Доган съм го наблюдавал 30 години. Никога не иска да стои в стая с една отворена врата, а иска да има две.

 

„Абсурдът е, че всички се бият един с друг, а БСП успя да се сбие със самата себе си. Лявото върви натам да има под 200 000 гласа, не дай си Боже“, прогнозира социологът.

„Теоретически коалиция към момента не е възможна, но много трябва. След 2-ри октомври ще им се наложи да анализират ситуацията и да решат какво ще последва“, каза още той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *